Categories: Stiri

Ziua bolului poke. Românii comandă tot mai mult acest tip de mâncare

Reading Time: 2 minute

Conform unei analize realizate de Glovo, platforma multi-categorie care oferă acces la o varietate mare de produse, poke a înregistrat o creștere a popularității în rândul consumatorilor români, reprezentând un înlocuitor sănătos și gustos al alegerilor convenționale. România ocupă locul 5 în rețeaua Glovo și primul loc în Europa Sud-Estică la consumul de poke, cererea pentru acest preparat crescând cu 50% în ultimele 12 luni, comparativ cu anul anterior.

Bolul poke, sărbătorit anual pe 28 septembrie, este un preparat versatil cu specific hawaiian care îmbină ingrediente proaspete precum pește crud, tofu, ou și sosuri aromate, consumate alături de orez și diverse legume sau fructe, oferind o experiență culinară aparte. Această combinație de texturi și arome face ca bolul poke să fie nu doar o alegere savuroasă, ci și o opțiune nutritivă, asigurând cu succes necesarul de proteine la o masă, dar și fibre, grăsimi sănătoase și carbohidrați complecși.

Peste un sfert dintre comenzile de poke sunt înregistrate la orele prânzului

Analiza realizată de Glovo evidențiază atât momentele din zi în care românii preferă să consume poke, cât și ingredientele de bază favorite și distribuția consumului pe diferite orașe.

Peste un sfert din comenzile de poke plasate prin Glovo sunt realizate în intervalul orar 12:00-14:00, ceea ce demonstrează faptul că românii preferă o variantă alimentară sănătoasă la masa de prânz. Totuși, comenzile zilnice de poke în România au loc și la momentul cinei, când 19% din totalul comenzilor sunt livrate în intervalul 19:00-21:00.

În plus, cel mai mare consum de poke se înregistrează primăvara, iar 15 mai și 2 au fost zilele cu cele mai multe comenzi pentru acest preparat. În mod curent, mercurial este ziua în care Glovo înregistrează cele mai multe comenzi de boluri poke.

Când vine vorba de ingredientele preferate, cele mai populare boluri de poke comandate sunt cele care includ somon, ton și creveți ca ingrediente de bază.

La nivel național, Bucureștiul se distinge ca fiind orașul cu cele mai multe comenzi de boluri poke prin platforma Glovo, urmat de Constanța, Cluj și Iași.

Glovo este una dintre cele mai importante aplicații de livrare din mai multe categorii care conectează utilizatorii cu companii și curieri, oferind servicii la cerere de la restaurante locale, supermarketuri și magazine. Viziunea Glovo este de a oferi tuturor acces facil la tot ce se află în orașul lor, astfel încât utilizatorii noștri să se poată bucura de ceea ce își doresc, când doresc, unde doresc. Fondată în 2015 la Barcelona, operează în 23 de țări din Europa, Asia Centrală și Africa.

Cristi Dorombach

Recent Posts

Avon mai deschide un magazin fizic în sistem franciză

Avon, unul dintre principalii jucători globali din industria frumuseții, își continuă expansiunea omnichannel și anunță deschiderea unui nou magazin, în…

7 minute ago

Începe Spotlight Festival. Bucureștiul va fi plin de lumini

Între 11 și 13 octombrie, cea de-a VIII-a ediție Spotlight – Festivalul Internațional al Luminii, cel mai mare eveniment de artă vizuală organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB…

11 minute ago

DHL Express Romania a inaugurat sediul operațional din județul Sibiu

DHL Express Romania a inaugurat sediul operațional din județul Sibiu, situat în incinta CT Park din localitatea Cristian, continuând astfel…

16 minute ago

București Mall – Orașul din interiorul orașului

Când reușești să te menții în top după 25 de ani este tot mai clar că există o viziune pe…

17 minute ago

Transelectrica a primește o nouă finanțare de 64 mil. euro din Fondul pentru Modernizare

Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA a semnat cel de-al 11-lea contract de finanțare din Fondul pentru…

33 de minute ago

Studiu al Băncii Mondiale. România poate instala 7GW din proiecte de energie verde

Ministerul Energiei anunță lansarea în premieră, după doi ani de muncă, a raportului „Offshore Wind Roadmap for Romania”, un studiu…

45 de minute ago