Stiri Tech

Zece ediții de nota zece

16 sept. 2019 3 min

Zece ediții de nota zece

Reading Time: 3 minute

Cea de-a zecea ediție a DefCamp, cea mai mare conferință de securitate cibernetică aduce în România mai bine de 2.000 de participanți din peste 40 de țări.

DefCamp, conferința anuală de hacking și securitate cibernetică va avea loc în intervalul 7 – 8 noiembrie, în București. La aniversarea celor zece ediții sunt așteptați peste 2.000 de participanți, de la antreprenori la dezvoltatori software, dar și pasionați de securitatea cibernetică și specialiști din sectorul public și mediul academic.

În 2019, DefCamp va găzdui prezentări ale celor mai experimentați hackeri etici din lume. În cadrul evenimentului vor avea loc peste 10 competiții create pentru a stimula și dezvolta cunoștințele participanților, de la răspuns la incidente informatice până la metode și tehnici complexe de exploatare, toate inspirate din industrie și evenimente cu un impact global. În toate aceste competiții, concurenții își vor pune la bătaie talentul și experiența în securitate cibernetică pentru a dezactiva măsurile de siguranță ale echipamentelor electronice care, de multe ori, sunt vitale pentru societate.

Pe cele trei scene ale DefCamp vor urca peste 60 de speakeri în cele două zile de conferință. Reprezentanți ai peste 400 de companii cu prezență locală și internațională vor participa la eveniment pentru a dezbate probleme avansate de securitate cibernetică și impactul acestora în zona de business.

Andrei Avădănei

 „Acum că anunțăm oficial ediția cu numărul 10, ne dăm seama că peisajul s-a schimbat fundamental în ultimul deceniu. Acum 10 ani încă discutam de computere clasice, internet prin cablu sau viruși care îți afectau datele, cu impact financiar minim sau moderat pentru utilizatori. Acum situațiile în care ne pot duce vulnerabilitățile cibernetice sunt realmente dramatice. Vorbim de criptarea datelor și deblocarea lor contra unor sume importante de bani, vulnerabilități pe dispozitivele mobile pe care le folosim zilnic sau crize de securitate a informației în companii mari care gestionează datele a milioane de oameni. Ne bucurăm că am ajuns aici, dar cred că următorii 10 ani vor fi și mai dificili. Tehnologia îmbunătățește calitatea vieții, dar aceasta introduce și noi metode de atac. Ne bucurăm că prin DefCamp putem contribui activ la dezvoltarea comunității locale, reușind astfel să punem România pe harta evenimentelor de succes din Europa”, a declarat Andrei Avădănei, fondator DefCamp.

Pe parcursul a două zile intense, specialiștii vor susține prezentări despre inginerie socială, hacking de mașini și dispozitive medicale, infecții cu malware a dispozitivelor IoT, dar și criptografie sau vulnerabilități în sisteme vitale pentru societățile digitale actuale. Nu vor lipsi nici dezbaterile despre fraude online, securitatea rețelelor telecom și wireless, noile standarde de comunicații 5G, stabilitatea aplicațiilor web și mobile, dar și prezentări despre vulnerabilitățile critice din sistemele cu care utilizatorii interacționează zilnic.

Printre speakerii pe care participanții îi pot urmări se numără: Jeff Man – criptoanalist și strateg în securitate cibernetică, cu o experiență de 36 de ani, Jayson Street – unul dintre cei mai cunoscuți și căutați specialiști din domeniu la nivel mondial, Christina Kubecka – a coordonat una dintre cele mai complexe operațiuni de securitate din istorie, și Alex Matrosov – cercetător specializat pe amenințările cibernetice avansate. Pe scenă va mai urca și Eva Galperin – Director pe Securitate Cibernetică la Electronic Frontier Foundation, și cea mai cunoscută activistă pentru dreptul de confidențialitatea și securitatea informației în mediul online.

Evenimentul DefCamp este organizat de Asociația „Centrul de Cercetare în Securitate Informatică din România” – CCSIR, împreună cu Orange România, în calitate de partener principal. Conferința se bucură de sprijinul Ixia și SecureWorks în calitate de parteneri Platinum. UiPath și Bit Sentinel completează lista de parteneri valoroși – Gold –  iar Pentest-Tools, Cegeka și Kaspersky Lab, în calitate de parteneri Silver, contribuie la dezvoltarea constantă a conferinței.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: