BizRemote by certSIGN Interviuri Management

Wargha Enayati: „Trebuie să gândim strategii de surmontare a acestei perioade”

20 mart. 2020 2 min

Wargha Enayati: „Trebuie să gândim strategii de surmontare a acestei perioade”

Reading Time: 2 minute

Dr Wargha Enayati, președinte Enayati Group (Enayati Medical City, Intermedicas, MedicHub, Fundația Inovații Sociale Regina Maria, Medijobs, Docbook, MediaMed Publicis) și fondator Rețeaua Regina Maria vorbește pentru Biz despre efectele actualei crize asupra businessurilor pe care le conduce și asupra economiei.

Cum v-a afectat activitatea epidemia de COVID-19?

Majoritatea afacerilor au scăzut, unele cum e de exemplu cazul companiilor de comunicare medicală, au activitatea redusă de la 100% la 0%, după interzicerea organizării oricăror evenimente. Echipele lucrează unele de acasă, altele cu program flexibil, online, pun la punct strategii și detalii. Altele, cum sunt policlinicile și clinicile muncesc full capacity ca să spijine degrevarea sistemului public de cazurile cronice și non Covid-19.

Ce efecte are actuala situație asupra businessului?

În afara faptului că sunt businessuri a căror cifră de afaceri a dispărut complet, starea de spirit a echipelor care stau acasă poate agrava situația. Dar, oamenii sunt importanți și trebuie să gândim cu toții strategii de surmontare a acestei perioade. După criză, trebuie să ne reluăm cu toții activitatea.

Ce planuri aveți pentru perioada următoare în plan profesional? La ce lucrați acum?

Preocuparea principală în acest moment este șantierul Enayati Medical City, care conține  spitalul de oncologie, ambulatoriu și două centre rezidențiale pentru vârstnici, care se află într-o fază avansată de construcție. Avem termen de finalizare în iarna acestui an, iar acum, cu această criză, evaluăm toate riscurile alături de furnizori și antreprenorul general și ținem deocamdată business as usual. Sunt multe de pus la punct și multe care pot fi reevaluate acum, dar eu cred că e nevoie să păstrăm în minte ideea că deși va exista probabil recesiune economică, cu toții vom merge mai departe și ne vom reașeza viețile după ce se va termina criza.

Care credeți că vor fi efectele pe termen mediu și lung ale actualei situații asupra societății românești în particular și asupra lumii în general?

Pe termen mediu, situația, și aici mă refer, în următorii ani, nu pare să fie roză pentru că tendința anormal creată de izolarea națiunilor cu această pandemie se va accentua și mai mult. E nevoie ca pe termen lung, ca în cazul nașterii unui bebeluș, cu toate durerile nașterii, să ne aducem o nouă viață, o nouă ordine mondială care să fie adânc spirituală. Se va baza pe un concept supranațional, un fel de GLOCALIZARE, așa cum o denumește Zukunftsinstitut, într-un articol recent despre criza pandemică cu care ne confruntăm. Glocalizarea va reprezenta crearea unor legături directe ale orașelor cu organizațiile globale, nu prin stat. România depinde direct de ce se întâmplă în lume și deci va avea aceeași ”re/naștere”.

Pentru mai multe știri, informații și sfaturi pentru companii legate de continuitatea businessului în condițiile actualei pandemii de COVID-19 accesează secțiunea specială BizRemote.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: