BizRemote by certSIGN

Veste bună: Remdesivir omoară o enzimă cheie a coronavirusului

17 apr. 2020 2 min

Veste bună: Remdesivir omoară o enzimă cheie a coronavirusului

Reading Time: 2 minute

Oamenii de știință de la Universitatea din Alberta au arătat că tratamentul cu remdesivir este extrem de eficient în stoparea mecanismului de replicare a coronavirusului care provoacă COVID-19, potrivit unei noi cercetări publicate în „Journal of Biological Chemistry”.

Lucrarea urmărește îndeaproape cercetările publicate de același laborator la sfârșitul lunii februarie, care au demonstrat modul în care medicamentul a funcționat împotriva virusului Sindromului Respiratorilor din Orientul Mijlociu (MERS), un coronavirus similar cu actualul coronavirus.

„Am fost optimiști că vom vedea aceleași rezultate împotriva virusului SARS-CoV-2”, a spus Matthias Götte, șeful catedrei de microbiologie medicală și imunologie la universității. „Am obținut rezultate aproape identice, după cum am mai anunțat anterior cu MERS, așa că vedem că remdesivir este un inhibitor foarte puternic pentru enzimele polimerazeale ale coronavirusului”.  

Noua lucrare a lui Götte demonstrează în detaliu cum funcționează remdesivir, care a fost dezvoltat în 2014 pentru combaterea epidemiei de Ebola. Atunci când sunt vizate enzimele polimerazeale, virusul nu se mai poate răspândi.

Cercetătorul a spus că dovezile din grupul său de cercetare, împreună cu studiile publicate anterior, în modele de cultură animală și celulară, arată că remdesivir poate fi clasificat drept un „antivirus cu acțiune directă” împotriva SARS-CoV-2. Acest termen a fost folosit pentru prima dată în cazul hepatitei C pentru a descrie clase noi de antivirale care interferează cu etapele specifice ale ciclului de viață al virusului hepatic.

El a spus că descoperirea acestei acțiuni directe consolidează promisiunea studiilor clinice pentru remdesivir la pacienții cu COVID-19, care sunt deja în curs în întreaga lume.

În timp ce Götte a spus că dovezile justifică studiile clinice, el a avertizat că rezultatele obținute în laborator nu pot fi utilizate pentru a prezice cum va funcționa medicamentul cu oamenii.

„Trebuie să fim răbdători și să așteptăm rezultatele studiilor clinice randomizate”, a spus Götte, a cărei cercetare a fost finanțată de Institutul Canadian pentru Cercetare în Sănătate, Fondul pentru inovație al autorităților din Alberta și compania Gilead Sciences, care produce remdesivir.

Laboratorul Götte a lucrat anterior la virusul imunodeficienței umane (HIV) și VHC, dar în urmă cu câțiva ani, s-a concentrat asupra virusurilor cu cel mai mare potențial epidemic. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a emis în 2015 lista principalilor agenți patogeni care ar putea provoca focare severe, inclusiv Ebola, Lassa și coronavirusuri.

Remdesivir este unul dintre schemele de tratament care sunt în prezent testate în diverse etape ale studiilor clinice în întreaga lume, inclusiv în România. Götte a spus că ne putem aștepta la rezultate de la studii clinice importante încă din aprilie sau mai.

Citiți aici mai multe despre redemsivir.

Götte a spus că este dezamăgitor faptul că antiviralele descoperite la momentul apariției sindromului respirator acut sever (SARS) din 2003 – care ar fi putut fi eficiente împotriva COVID-19 – nu au fost niciodată traduse în tratamente disponibile pe scară largă, în mare parte din cauza costurilor uriașe implicate în dezvoltarea de noi medicamente.

„De data aceasta este evident că trebuie să trecem linia de sosire”, a spus el. „Zece miliarde de dolari pare o sumă imensă”, a spus Götte. „Dar în contextul acestei pandemii și a costurilor asociate acesteia, suma nu mai pare așa de mare.”

Credit foto: ID 176743174 © Negotin8 | Dreamstime.com

Array
One Comment
  1. val
    Rezultatele sunt incurajatoare. Am citit in alte locuri ca unii pacienti au fost scosi de la ventilatie dupa doua zile de tratament. Mai este nevoie de alte studii care sa confirme. Dar sperantele sunt ca in august-septembrie medicamentul sa fie pe piata

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: