Veeam a investit peste 1 mil de euro in centrul din Bucuresti
Reading Time: 2 minuteVeeam Software, furnizor de solutii pentru protectia si recuperarea datelor, a inaugurat un centru in Capitala, in urma unei investitii de peste un milion de euro. Noul centru va raspunde nevoilor portofoliului de clienti si parteneri Veeam din intreaga lume si va fi unul dintre cele mai mari sedii din Europa ale companiei, ce va crea peste 250 de locuri de munca la nivel local.
Centrul din Romania completeaza reteaua celor existente, din Sankt Petersburg, Columbus si Atlanta, si se alatura numeroaselor filiale inaugurate recent in intreaga lume – precum cele din Beijing si Tokyo – care vor sprijini dezvoltarea companiei.
“Vrem sa oferim tinerilor oportunitati pentru a ramane in tara si avem colegi care s-au intors in Romania. Vrem sa contribuim la oprirea fenemenului de brain drain”, a declarat Andrei Romanescu, director general Veeam Romania, in conferinta de presa de inaugurare a biroului din Bucuresti.
Centrul regional Veeam Romania a fost deschis in noiembrie 2015. Compania are in prezent peste 100 de angajati la nivel local si reprezentantii Veeam au anuntat ca echipa noului centru sa atinga peste 250 de angajati in urmatorii trei ani, in domenii precum finante, marketing si vanzari, pentru a sprijini operatiunile internationale ale companiei. Centrul este amplasat in cladirea Afi Park 5, pe bulevardul Timisoara, si se intinde pe o suprafata de peste 3.000 de metri patrati, pe un intreg etaj.
„Noul centru Veeam din Bucuresti reprezinta inca o dovada a cresterii cotei companiei pe piata solutiilor de disponibilitate a datelor. In primul trimestru din 2016, portofoliul Veeam a crescut cu aproximativ 11.000 de clienti noi din intreaga lume, iar compania a continuat sa se dezvolte in toate pietele”, a declarat Ratmir Timashev, presedinte si CEO Veeam.
„Veeam este singura companie care raspunde nevoilor organizatiilor moderne, prin facilitarea transformarilordigitale in toate sectoarele. Acest nou centru ne permite sa ne dezvoltam si mai mult capacitatile si sa fim mai aproape de clientii nostri”, a spus Timashev.
Potrivit lui Ratmir Timashev, comapania a avut anul trecut venituri de 500 de milioane de dolari si isi propune sa ajunga la venituri de 1 miliar de dolari in urmatorii 3 ani si 10 miliarde de dolari in 10 ani.
„Romania reprezinta una dintre prioritatile noastre in ceea ce priveste investitiile in zona EMEA, in principal datorita numarului mare de persoane cu un inalt nivel de pregatire de pe piata”, a adaugat Timashev.
„Extinderea operatiunilor Veeam in Romania demonstreaza ca tara noastra poate atrage investitii straine si ca resursele si competentele locale pot fi utilizate la nivel mondial”, a declarat Andrei Romanescu.
Veeam a fost infiintata in 2006. Sediul central al companiei este in Baar, Elvetia, iar in prezent exista peste 25 de filialeVeeamin intreaga lume.
VeeamSoftware este o companie internationala ce furnizeaza solutii inovatoare in domeniul disponibilitatii si recuperarii datelor (Availability for the Always-On Enterprise™). Pe masura ce progresele din domeniul digital isi lasa amprenta asupra mediului de afaceri modern, Veeam aplica o strategie pe termen lung ce se bazeaza pe inovatie in toate sectoarele. Astfel, compania continua sa inregistreze cresteri exponentiale si are in prezent peste 193.000 de clienti in intreaga lume.
Solutia de referinta oferita de companie, VeeamAvailability Suite, care include Veeam Backup & Replication, reuneste tehnologii de virtualizare, stocare si cloud, pentru a permite centrului de date modern sa ajute organizatiile sa economiseasca timp, sa atenueze riscurile si sa reduca semnificativ capitalul si costurile operationale. Aceasta noua abordare holistica asupra solutiilor de disponibilitate propusa deVeeam completeaza tehnologiile moderne tip data center oferite defurnizori precum VMware, Microsoft, HPE, Cisco, NetApp, EMC, Nimble, Nutanix si altii. De altfel, Veeam a dezvoltat parteneriate cu fiecare dintre aceste companii.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz