Potrivit datelor furnizate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), în luna octombrie 2024 s-au vândut în Capitală cu 19,5% mai multe locuințe față de luna precedentă, mai exact 4.970 de imobile, comparativ cu 4.158 de unități cumpărate în luna septembrie 2024.
“Piața imobiliară din București continuă să înregistreze creșteri în vânzări în fiecare lună, iar datele oficiale reflectă o cerere puternică în special de locuințe noi și un interes crescut pentru investitorii care fac achiziții imobiliare în scopul obținerii de randamente atractive din operațiunile de închiriere sau revânzare”, declară Vlad Musteață, CEO North Bucharest Investments.
În luna octombrie, în România s-au tranzacționat în total 17.709 locuințe. Conform ANCPI, după București, în topul orașelor cu cele mai multe vânzări se află Ilfov cu 1.222 unități vândute, Iași cu 1.216, Timiș cu 1.001, Constanța cu 965 și Brașov cu 939 locuințe.
“Cifrele arată atât popularitatea pieței rezidențiale din aceste zone, dar și dezvoltarea imobiliară accelerată, care atrage atât investiții, cât și cumpărători care își doresc mai mult confort. Factorii precum infrastructura modernă, poziționarea proprietăților și accesibilitatea față de unitățile de învățămând, spitale, marile zone comerciale sau centrele de birouri, contribuie semnificativ la interesul în creștere pentru achizițiile de imobile”, subliniază Vlad Musteață, CEO North Bucharest Investments.
În acest context de creștere generală a pieței, North Bucharest Investments a raportat pentru luna octombrie 2024 un total de 141 de tranzacții, cu o valoare cumulată de 21.9 mil. de euro. Comparativ cu luna septembrie 2024, când au fost efectuate 134 de tranzacții, în valoare de 18.5 mil. euro, North Bucharest Investments a înregistrat o creștere lunară de 5,2% în numărul tranzacțiilor și de 18,2% în valoarea acestora.
Mai mult, comparativ cu luna octombrie din 2023, când au fost înregistrate 53 de tranzacții, rezultatele din octombrie 2024 arată un avans semnificativ de 166%.
Bucureștiul rămâne un punct de referință pentru piața imobiliară autohtonă, atât datorită aprecierii proprietăților pe termen lung, a scăderii stocului disponibil, cât și a câștigurilor care pot fi obținute de investitorii cu apetit de diversificare a portofoliilor, într-o piață cu mare potențial.
Organizația nonguvernamentală Help Autism a lansat prima franciză socială din România, un model de business social inovator, care asigură atât…
Orange România redeschide Palatul Telefoanelor, monument istoric al Bucureștiului, situat pe Calea Victoriei. Scopul Orange este de a reuni echipele…
GARBE Industrial Real Estate GmbH, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori și administratori de proprietăți logistice și industriale, atât în…
Cu puțin timp în urmă am avut un eveniment la Oradea, împreună cu prietena mea Andreea Roșca și cu ceilalți…
În primele două luni de toamnă, numărul turiștilor internaționali care au mers în vacanță în Egipt a crescut cu aproape…
Fundația Culturală Gaudium Animae invită publicul în data de 26 noiembrie, de la ora 19:00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare…