Companii Stiri

Valea Prahovei, in topul destinatiilor preferate de sarbatori

30 dec. 2015 < 1 min

Valea Prahovei, in topul destinatiilor preferate de sarbatori

Reading Time: < 1 minut

Turistii romani s-au orientat mai mult catre statiunile romanesti pentru a petrece Sarbatorile de iarna, comparativ cu alti ani, primele trei destinatii preferate de romani fiind Valea Prahovei, Transilvania si Bucovina.

Incurajati de vremea frumoasa, chiar daca nu au cumparat pachete de vacanta de Craciun, multi romani au ales sa petreaca macar o zi sau cateva ore in statiuni sau atractii turistice aflate la distanta relativ mica de orasul in care locuiesc, arata Federatia Asociatiilor de Promovare Turistica din Romania (FAPT), intr-un comunicat de presa. In acest fel, au consumat servicii turistice in structuri de alimentatie publica sau de agrement.

“Campania FAPT Vacanta in tara mea continua sa invite turistii romani sa descopere Romania si atractiile turistice din orasele si statiunile de vacanta romanesti. Hotelurile, pensiunile, restaurantele, cluburile si zonele de agrement din Romania ii asteapta cu servicii turistice corecte si cu oferte atractive”, a aratat Corina Martin, presedinte FAPT.

Capacitatea de cazare turistica in functiune in primele 9 luni din 2015 a fost mai mare cu 5% fata de perioada similara din 2014, pana la 62,66 milioane locuri, iar hotelurile detin cea mai mare pondere (61,3%), conform datelor Institutului National de Statistica (INS).

Din totalul locurilor de cazare turistica in functiune, in hoteluri au fost, in primele 9 luni din 2015, peste 38,409 milioane locuri. Dintre acestea, aproape 17,305 milioane in Bucuresti si orasele resedinta de judet, 5,147 milioane in statiunile balneare, 7,1 milioane in statiunile din zona litorala exclusiv orasul Constanta, 4,477 milioane in statiunile din zona montana si 385.915 in zona Delta Dunarii, inclusiv orasul Tulcea.

In aceasta perioada, pensiunile turistice au reprezentat 11% din capacitatea de cazare, pensiunile agroturistice — 10,4%, vilele turistice — 3,9%, hostelurile — 3,5%, motelurile — 3,3%, campingurile — 2,1% si restul tipurilor de structuri de primire turistica cu functiuni de cazare turistica — 4,5%.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: