BizRemote by certSIGN Lifestyle Stiri

Vacanțe cu familia, în Harghita

5 aug. 2020 2 min

Vacanțe cu familia, în Harghita

Reading Time: 2 minute

Vreți o vacanță doar cu cei apropiați, aveți copii și căutați locuri unde se pot juca în voie, departe de aglomerație și de eventualele pericole asociate coronavirusului? Autoritățile din Harghita au lansat programul “Harghita Family Friendly” și vor să dezvolte turismul din regiune prin promovarea atracțiilor dedicate părinților și copiilor care vor să se relaxeze pentru câteva zile într-unul dintre cele mai verzi județe ale României.

Programul a fost gândit special pentru familiile dornice de o vacanță în inima naturii, într-o locație ușor accesibilă cu mașina și care să ofere suficiente oportunități de petrecere a timpului liber. Asociația de promovare turistică a județului Harghita – Visit Harghita a realizat o serie de măsuri și facilități ce trebuie să fie îndeplinite de hotelieri pentru a primi certificarea „Family Friendly”. Acestea vor include prezența unui loc de joacă pentru copii, facilități pentru schimbarea bebelușilor și altele. Primele 52 de hoteluri și restaurante au primit certificarea „Family Friendly” în cadrul unui eveniment organizat astăzi la Odorheiu Secuiesc. Pe măsură ce recomandările vor fi îndeplinite și de alte facilități de cazare, lista hotelurilor „Family Friendly” va fi actualizată.

Ce activități pot face familiile cu copii în Harghita?

Printre cele mai apreciate activități pentru familii pe care turiștii le pot încerca în Harghita se află plimbările cu segway-ul sau mountaincart-ul (sania de vară) prin pădurile din Stațiunea Mădăraș la Baza de Experiențe Fáradt Bakkancs, echitație la singura herghelie cu cai islandezi din România, o specie cu un temperament foarte prietenos, docil şi uşor de manevrat, ideală și pentru copii sau începători în ale călăriei.

De asemenea, doritorii pot încerca pista de bob Skigyimes din Lunca de Sus, de altfel cea mai mare pistă de bob din țară, accesibilă copiilor peste 3 ani, însoțiți de un adult.

Parcul de Animale Sălbatice din Ivo (Izvoare), unde pe o suprafață de 320 de hectare trăiesc în mediul lor natural căprioare, cerbi şi mufloni, observatorul de urși din Zetea – Deșag, studioul de animație Legendarium sau parcul Mini Transilvania din Băile Szejke (Odorheiu Secuiesc) sunt alte câteva atracții ce așteaptă să fie explorate de către turiștii mari și mici, dornici de experiențe altfel, în condiții sigure.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: