Stiri

Un chef din ghidul Michelin vine în România

Reading Time: 3 minute

Felix Lo Basso, un chef din ghidul Michelin, vine în România, pentru o nouă ediție „Azuga Under the Stars”, evenimentul organizat de Lux Garden Hotel & Resort

Evenimentul de fine dining „Azuga Under the Stars” revine pentru a doua ediție, la Lux Garden Hotel & Resort din Azuga și se va desfășura pe 5 și 6 octombrie sub patronajul Confindustria România, Accademia della Cucina Italiana – Delegazione di Bucarest și Confhospitality. Ediția din acest an îl are invitat pe cheful Felix Lo Basso, cel care a adus, în 2024, o stea Michelin restaurantului său eponim din Milano, Italia. Autor de cărți și personalitate de televiziune, expertul culinar va găti alături de Marco Favino, creatorul culinar din spatele Lux Garden Hotel & Resort, celebru pentru pasiunea și creativitatea sa gastronomică. Împreună, cei doi își vor purta oaspeții într-o călătorie culinară de la malul Mării Adriatice, până la poalele Munților Bucegi.

În cadrul ediției intitulate „Com’é profondo il mare: de la Marea Adriatică la Munții Bucegi”, ambii chefi își vor ilustra fascinația și atașamentul față de zona în care s-au născut, Puglia, regiunea din sudul Italiei renumită pentru preparatele din pește și fructe de mare.

„Suntem hotărâți să aducem bogăția și autenticitatea bucătăriei puglieze la poalele Munților Bucegi și să oferim o experiență memorabilă oaspeților noștri. Prioritatea noastră, la Lux Garden, este de a depăși barierele fizice și culturale, oferind experiențe culinare deosebite care îmbină armonios tradițiile și aromele a două lumi distincte, unind ingredientele mediteraneene cu bogăția gastronomiei montane românești într-o adevărată simfonie a gusturilor”

Marco Favino, chef

Un aperitivo în stil italian la poalele Munților Bucegi, urmat de o cină de fine dining, cu accente româno-italiene

Cina începe cu un aperitivo autentic, în care oaspeții vor fi întâmpinați cu un Aperol Spritz, oferindu-le senzația că se află la o terasă în Bari sau Polignano a Mare. Atmosfera mediteraneană continuă cu o serie de aperitive atent pregătite, care vor îmbina ingredientele specifice Pugliei, precum fructele de mare, frunzele și mugurii de napi și verdețurile locale, cu ingrediente românești de excepție, precum trufele din Bucovina sau păstrăvul de Azuga.

Ulterior, oaspeții se vor bucura de un meniu de excepție, ce include ingrediente precum cotletul de mistreț, asortat cu whisky Singleton, și reinterpretări creative ale preparatelor tradiționale din ambele culturi, cum sunt mămăliga prăjită (sgagliozza) cu smântână și caviar sau risotto cu conopidă, păstrăv afumat și alune.

Pre-desertul, inspirat de amintirile din copilăria lui Chef Marco, „Zăpada cu Vincotto” (reducție de smochine), le va oferi invitaților cheia către o poveste culinară de familie, iar desertul semnat de Chef Felix Lo Basso, „Chicco Cremoso” cu Kimbo, va fi realizat împreună cu Pastry Chef Emilia Maxim, care i-a fost colegă la restaurantul Memorie din Trani, premiat cu o stea Michelin.

Degustarea va fi completată cu romul Zacapa 23 Centenario, servit alături de biscuiți „piccola biscotteria”, pregătiți de Emilia Maxim, patiserul cu experiență în restaurante premiate de Ghidul Michelin.

Preparatele create de acești chefi vor fi asociate cu vinuri de calitate, de la două crame prestigioase – Crama DeMATEI din Dealu Mare și Fiore – Azienda Agricola din Puglia -, iar apele fine dining Acqua Panna și S. Pellegrino vor însoți fiecare preparat, completând călătoria gastronomică. Ferrero Rocher, în calitate de partener al evenimentului, va încânta oaspeții cu gustul desăvârșit al pralinelor premium, prezentate în distinsul ambalaj auriu.

Ovidiu Neagoe

Recent Posts

Noua serie IQOS ILUMA i Prime se lansează în România. 10 ani de IQOS în lume. Spunem NU arderii și construim un viitor fără fum!

Philip Morris International aniversează 10 ani de IQOS, un deceniu în care compania a folosit știința, mărcile de top și…

o oră ago

SanoVita își dorește o cifră de afaceri de 90 de milioane de lei în 2024

SanoVita, unul dintre principalii producători locali de alimente pe bază de plante, a raportat o cifră de afaceri de 65…

2 ore ago

Start in educație. Raportul celui mai mare proiect de educație timpurie al Fundației OMV Petrom și World Vision România

9 din 10 părinți consideră că produsele din pachetul educațional "Ghiozdănel cu viitor" au contribuit la dezvoltarea copiilor preșcolari, îmbunătățindu-le…

2 ore ago

CPI România vinde către ALFA GROUP o parte a proiectului IRIDE Park

ALFA GROUP, prin societatea Iride Development, achiziționează de la CPI România cea mai mare parte din proiectul IRIDE Park, logistica…

3 ore ago

Tot mai multe companii implementează soluții de trasabilitate în lanțul logistic

APTIV, unul dintre cei mai mari producători de componente auto din România, a implementat cu succes o soluție completă software…

3 ore ago

Escape Room unic în lume, deschis în București

În București a fost lansat Escape Reality, un escape room unic în lume, care are propria aplicație de realitate augmentată.…

3 ore ago