Antreprenori

Un business croit pe măsură

23 sept. 2016 3 min

Un business croit pe măsură

Reading Time: 3 minute
DSC_5640_a
Claudiu Hera, Le Couturier / Foto: Vali Mirea

Cu o investiție de aproximativ 10.000 de euro, un tânăr antreprenor din București și-a propus de anul acesta să recreeze farmecul boem al croitoriilor de altădată.

Acum, în era fast fashionului,a hainelor standardizate, pe repede înainte, se pare că mai există și alternative. Le Couturier este numele uneia dintre ele și reprezintă o reinterpretare contemporană a conceptului de croitorie de odinioară. Inițiativa îi aparține unui tânăr antreprenor, pasionat de când se știe de haine bine lucrate și ajustate corespunzător măsurilor. „Din adolescență îmi plăcea foarte mult ca hainele pe care le port să aibă dimensiunile corecte, eram mereu în căutare de croitori care să-mi facă hainele așa cum doream“, povestește Claudiu Hera, proprietarul atelierului Le Couturier. Atras de lumea modei, și-a început cariera ca shop manager pentru brandul Marsay, apoi a cofondat Consiglieri, tot un brand de haine dedicat bărbaților, iar în prezent, în paralel cu activitatea antreprenorială, are și un job full time în domeniul industriei textile.

Conceptul Le Couturier a luat naștere în urmă cu aproximativ cinci luni și a necesitat o investiție totală de aproximativ 10.000 de euro, bani alocați pentru amenajarea spațiului și utilaje. „Într‑o croitorie totul pornește de la o masa de croit, care trebuie să aibă anumite proporții“, explică Claudiu Hera. „Însă cea mai importantă este echipa. Dacă nu aveam oamenii potriviți nu m-aș fi apucat să fac businessul acesta, o croitorie nu este greu de făcut, principala valoare sunt oamenii“, punctează antreprenorul. Pentru servicii de calitate, este mai mult decât vital ca oamenii din echipă trebuie să fie foarte experimentați și foarte buni în ceea ce fac. Și cum croitoria nu mai este o meserie tocmai „la modă“ în zilele noastre, provocarea de găsi echipa potrivită este una pe măsură.

Photo By ZiaVey Photography (www.ziavey.ro)Atelierul nu a avut o lansare oficială, pur și simplu i-a fost deschisă ușa de la 1 iulie și au început să vină clienții, din stradă. Tocmai pentru ca lucrurile să se întâmple așa, Cladiu a fost a­tent de la bun început la câteva deta­lii: a ales Calea Floreasca, o zonă ușor accesibilă pentru clienții din segmentul medium – premium pe care-i vizează, a avut grijă ca spațiul să fie unul prietenos, confortabil, cu vitrină și ușă de sticlă, astfel încât să se întrezărească cu ușurință atmosfera cochetă din interior, și a ales elemente de branding simple, dar de impact. Evident că mulți dintre clienți au venit și la recomandarea sa, ca urmare a interacțiunilor stabilite pe parcursul anilor de când lucrează în domeniu. A stabilit și câteva colaborări cu branduri de costume și rochii pentru ajustări și, de ceva timp, a încheiat și un parteneriat pentru comercializarea pantofilor de damă Verogia, un brand românesc, axat pe producerea de încălțăminte și genți din piele.

„Cea mai importantă este echipa. Dacă nu aveam oamenii potriviți nu m-aș fi apucat să fac businessul acesta, o croitorie nu este greu de făcut, principala valoare sunt oamenii.“ – Claudiu Hera, proprietarul atelierului Le Couturier

Photo By ZiaVey Photography (www.ziavey.ro)La momentul acesta, echipa Le Couturier este specializată în ajustarea, modificarea și personalizarea de haine pentru femei și bărbați, dar și în oferirea de consultanță de specialitate, precum și în realizarea de haine pe comandă, de la zero, după modelul clientului sau inspirate din catalogul atelierului: rochii, pantaloni, veste etc. Singurele piese vestimentare care deocamdată nu pot fi croite în atelier sunt sacourile bărbătești. Totodată, acolo se pot confecționa articole pentru casă de la șervete la lenjerii, cuverturi, drape­rii și perdele, precum și uniforme sau haine pentru copii.

Dacă lucurile evoluează în direcția dorită, Claudiu Hera intenționează ca peste un an să mai deschidă o croitorie cu același concept. A găsit și zona, și un potențial spațiu, dar se ferește deocamdată să ofere prea multe detalii. Momentan, își concentrează toate eforturile și pasiunea pentru dezvoltarea primului astfel de atelier pe care l-a creat.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: