Lifestyle Stiri

Un business care face valuri la Limanu

17 iul. 2018 5 min

Un business care face valuri la Limanu

Reading Time: 5 minute

Cu toate că în ultimul an s-a reinventat, a lansat un nou concept de restaurant și a dezvoltat infrastructura pontoanelor, Marina Limanu își propune să continue investițiile și să rămână unul dintre polii principali din lumea sailingului din România. 

Cu ceva vreme în urmă, concediile de vară se rezumau în general la o săptămână petrecută la mare, timp pe care cei mai mulți îl împărțeau între statul pe prosop la plajă, hotel și cele câteva restaurante din stațiune. Această eră a apus, iar astăzi românii nu se mai mulțumesc doar cu atât, ci își doresc să trăiască de fiecare dată noi experiențe, motiv pentru care, nu de puține ori, aleg să își petreacă concediul estival departe de țară. Dar pentru experiențe inedite nu mai este nevoie să zburați câteva ore bune cu avionul, ci este suficient să ajungeți la Marina Limanu, lângă Mangalia. Aceasta este singura marină privată care are o infrastructură completă: hotel, restaurant, cheiaj și spații dedicate evenimentelor. Marina Limanu este un loc versatil și chiar dacă nu sunteți pasionat de yachting, cu siguranță nu vă veți plictisi aici.

IMG 2436 A

Cei care nu au de gând să pună piciorul pe o ambarcațiune au posibilitatea să deguste preparate tradiționale ale locului, pe bază de pește și nu numai, după o serie de rețete identificate în timp cu ajutorul oamenilor născuți în zonă. Printre preparatele care au devenit încet-încet recunoscute și au mare succes în rândul clienților se numără tigaia picantă, scoicile din largul mării, borșul de pește și zacusca de pește. Pe lângă peisaje și experiența culinară, cei care vor alege să își petreacă câteva zile în Marina Limanu au posibilitatea să iasă pe mare cu veliere, se pot caza într-un hotel modern și elegant, care are toate camerele cu vedere la apă și ambarcațiuni.

În ultimul an, Marina Limanu s-a reinventat și a dezvoltat un nou concept de restaurant – bistro, a schimbat în totalitate meniul, a dezvoltat infrastructura pontoanelor și s-a extins în zona de cheiaj cu încă un ponton cu fingere moderne pentru ambarcațiuni de dimensiuni medii și mici.

“Ne propunem să continuăm investițiile în infrastructură și să fim în continuare unul dintre polii principali în lumea sailingului offshore în România”, spune Ania Vlădescu, Corporate Communication Ma­nager la Marina Limanu. “Organizăm evenimente de tip team building, dar și regate – evenimente dedicate profesioniștilor în sailing. Susținem, prin logistica pe care o oferim și suportul financiar, sailingul ca fenoment în Ro­mânia și încercăm să creștem numărul celor care practică acest sport la un nivel crescut de performanță”, adaugă Ania Vlădescu.

IMG 1953

Yachtingul este un sport care devine din ce în mai popular în rândul românilor și un rol important în această creștere a popularității îl au și școlile de sailing, care promovează intens acest fenomen. Mai mult, regatele pe care le organizează Marina Limanu a­nual adună din ce în ce mai mulți pasionați de sailing, care la rândul lor povestesc prietenilor de experiență și, astfel, numărul participanților aproape că se dublează de la an la an. Dacă până acum câțiva ani mentalitatea românilor în legătură cu yachtingul era diferită și cei mai mulți considerau că este un sport rezervat exclusiv celor cu potențial financiar ridicat, acum din ce în ce mai mulți ti­neri corporatiști sau antreprenori cu vârste între 30 și 50 de ani practică acest sport.

Vânt bun din pupa

Ca să vă faceți o idee, un concediu pe mare, pe un velier poate fi mai ieftin chiar decât o vacanță la hotel pe litoral.

“Sailingul nu este un sport al miliardarilor, cei care îl practică în România sunt tineri manageri, avocați, medici, IT-iști sau pur și simplu freelanceri. Unii dintre ei au venituri lunare între 4.000 – 5.000 de lei, alții într‑adevăr, prin natura businessului de care se ocupă au venituri mai mari, însă aceștia din urmă sunt o minoritate. Majoritatea sportivilor nu sunt proprietari de yacht, ci le închiriază pentru a participa la competițiile sportive, plătind între 1.000 și 1.500 de euro pentru un loc într-un echipaj la o regată”, spune Ania Vlădescu.

IMG 2472

Dacă, odată ce veți urca la bordul unei ambarcațiuni cu vele, vă veți îndrăgosti iremediabil de acest sport și veți dori să reveniți pe mare, la Marina Limanu se organizează și cursuri intensive de yachting, prin Romanian Yachting School (www.rys.ro) – școala de yachting din cadrul grupului de companii cu profil nautic sub umbrela căreia funcționează Marina Limanu. Participanții au posibilitatea să aleagă între două variante de curs: cea clasică, care se desfășoară la București timp de trei săptămâni (partea teoretică) și la Marina Limanu (partea practică, ce constă în trei zile de ieșiri pe mare și practica manevrelor), sau varianta de curs intensiv, în care atât teoria, cât și practica sunt comprimate în câteva zile și se derulează la Limanu. Cursul costă 500 de euro, iar partea practică se desfășoară pe ambarcațiunile din flota proprie a marinei, cele patru bărci identice marca Beneteau First 34.7, de tip racer, la bordul cărora cursanții învață primele manevre și apoi pot experimenta adrenalina în largul mării.

IMG 1951

La Marina Limanu își des­fășoară cursurile mai multe școli de sailing precum SetSail, Romanian Yachting School, Mojo Yachting School sau Seaner­gya. De asemenea, câteva firme importante de charter precum NauticLIne, SetSail Charter sau Mojo Yachting Club și-au crescut businessul prin ambarcațiuni acostate la pontoanele din Marina Limanu.

Cum există foarte multe similitudini între yachting și lea­dership, cei care vor învăța cum să manevreze un velier pe apele agitate ale mării pot deprinde și o multitudine de lecții de lea­dership. Lecția principală pe care practicanții sailingului o învață este munca în echipă: indife­rent dacă există sau nu afinități între colegi, pe mare sunt situații limită în care trebuie să funcționeze perfect zicala “toți pentru unul și unul pentru toți”. Sentimentele din largul mării și emoția aceasta, toate senzațiile pe care le trăiești la o competiție rămân ca o amprentă în suflet și cumva se aplică involuntar și în viața de zi cu zi, la birou și chiar în viața personală.

Lecția sailingului este cu atât mai valoroasă cu cât acest sport unește în primul rând oamenii, fără să țină cont de niciun fel de reguli scrise sau nescrise. Pe mare, în competiție sau nu, pe barcă oamenii sunt extrem de apopiați, atât la propriu cât și la figurat. De aceea acest sport este atât de complex și de frumos și se spune chiar că poate schimba vieți. “În general, comunitatea oamenilor care vin la Marina Limanu este formată din oameni care sunt personaje, pentru că au povești de viață savuroase și cumva sunt uniți de același numitor comun: pasiunea. Pasiunea de a face din suflet ceea ce îți place cu adevărat. Sailingul eliberează mintea și subjugă sufletul în sensul frumos. Am putea spune că se creează o dependență eliberatoare. Am auzit chiar oameni spunând că, dacă nu vin câteva săptămâni să facă sailing, simt că se îmbolnăvesc fizic chiar și au simptomele unei «boli» greu de definit. Sailingul încarcă bateriile organismului și îi face pe oameni să gândească mai limpede și să poată lua decizii mai bine și mai ușor în viața de zi cu zi”, spune Ania Vlădescu.

IMG 1948

 

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: