Trotinetele electrice Lime revin de azi în București. Ce măsuri de siguranță au fost luate
Reading Time: 3 minuteLime reia operațiunile în București începând de azi, 15 mai, inițial cu o flotă mai mică de câteva sute de trotinete electrice (e-scutere), a declarat pentru Biz directorul de operațiuni pentru Lime România, Luca Mateescu.
„Întrucât trotinetele electrice sunt o formă individuală de transport, credem că acestea pot ajuta la umplerea unui gol important de transport în acest moment, într-un mod care respectă distanțarea socială și oferă o alternativă necesară pe care doresc să călătorească eficient, în aer liber, așa cum au subliniat și autoritățile. Pe baza experienței noastre globale, știm că nevoia de opțiuni individuale de mobilitate crește odată cu aplatizarea curbei COVID-19”, arată Luca Mateescu.
Lime va oferi pachete gratuite de călătorie pentru personalul medical din România, care pot primi acces prin simpla trimitere către clientii@li.me a unei imagini cu un ecuson de identitate a lucrătorului sau a unui alt suport pentru documentarea statutului de lucrător medical.
Lime și-a întrerupt temporar activitatea la jumătatea lunii martie în România, colectând întreaga flotă locală de e-scutere, la fel ca în orașele din Europa și America de Nord. Serviciile Lime deveniseră disponibile în București la mijlocul lunii mai 2019, iar de atunci utilizatorii din capitală au depășit 1 milion de călătorii. Durata acestora a fost variată, cu utilizatori folosind trotineta pentru drumuri scurte, de cinci minute, dar și pentru drumuri de până la o oră.
Din 15 mai 2020, zona operațională va rămâne aceeași și va deservi cetățenii în toate locațiile în care este nevoie cel mai mult, începând din zona centrală. „Începem cu o flotă mai mică pentru a înțelege comportamentul de utilizare pe măsură ce oamenii din oraș încep să revină la rutine normale, vom extinde foarte ușor și rapid volumul de trotinete care deservește publicul. Ca și pană acum, vom decide zonele în baza informațiilor privind cererea, putând relua activitatea cu minim 1.000 de trotinete de pe o zi pe alta”, precizează Luca Mateescu.
Lime a intensificat toate măsurile de igienă, pentru a proteja atât utilizatorii cât și personalul, prin îmbunătățirea metodelor de curățare și creșterea frecvenței de curățare și dezinfectare a e-scuterelor. „Curățăm toate părțile scooterului care sunt atinse de oameni și folosim numai produse recomandate de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din lista Centrul pentru Chimie Biocid, care au fost aprobate de EPA pentru a fi utilizate împotriva coronavirusului”, subliniază directorul de operațiuni pentru Lime România.
Acesta adaugă că oricine se simte nesigur sau are probleme poate purta mănuși de unică folosință sau dezinfecta ghidonul înainte de închiriere. Toți utilizatorii sunt sfătuiți ca, după contactul cu suprafețele din spațiile publice, să se spele bine pe mâini, frecvent, folosind, dacă este cazul, dezinfectanți și urmărind indicațiile autorităților din domeniul sănătății publice.
„Lime este și rămâne un răspuns excelent la aglomerarea urbană și acest moment de inflexiune nu va face decât să evidențieze avantajele folosirii unui astfel de mijloc de transport. Preconizez în mod clar o creștere a nevoii pentru astfel de soluții, noi fiind în mod clar pregătiți să supraviețuim și să ieșim învingători din această criză”, spune Luca Mateescu.
În perioada în care Lime și-a întrerupt serviciile la nivel mondial, cu excepția Coreei de Sud, compania a implementat noi standarde de igienizare și a realizat proiecte de eficientizare pentru a avea o poziție cât mai robustă la relansare, lucrând în același timp la diferite programe pentru a sprijini comunitatea și a confirma angajamentul față de oraș.
Cum funcţionează Lime
Pentru a folosi Lime, ulitzatorii trebuie să descarce aplicaţia, să localizeze o trotinetă pe hartă şi să o deblocheze. Aceștia au nevoie de un card bancar și să fi împlinit 18 ani. La încheierea călătoriei, utilizatorii trebuie să urmeze instrucţiunile din aplicaţie pentru a finaliza călătoria şi a parca în mod responsabil. Echipele locale Lime se ocupă de întreţinerea, reîncărcarea şi amplasarea flotei în oraș.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz