Anul trecut, peste 600 de pacienți români s-au adresat spitalului WPK din Viena pentru investigații și tratamente, de două ori mai mulți față de anul 2016.
Wiener Privatklinik (WPK), unul dintre cele mai mari spitale private din Austria, a înregistrat în 2017 un număr de 630 de pacienți români, dublu comparativ cu anul 2016. Pacienții români constituie 20% din totalitatea pacienților internaționali ai campusului medical austriac. Aproape 60% dintre pacienții din România s-au adresat spitalului pentru tratamente împotriva cancerului, WPK fiind unul dintre puținele centre medicale private din Europa, care oferă aceste terapii. Alți 10% dintre aceștia au solicitat a doua opinie medicală, iar restul de 30 de procente au fost tratați în cadrul centrelor de competență în ortopedie, traumatologie și medicină sportivă și cel de medicină cardiovasculară.
“O contribuție importantă la creșterea numărului de pacienți români a avut-o deschiderea reprezentanței WPK în București în 2016 și lărgirea echipei dedicate pacienților internaționali, atât la Viena cât și la București. Oamenii vin la noi din multe țări din Europa de Est deoarece caută un spital bun, în care pot avea încredere și unde se simt tratați cu respect. Spitalul nostru este recomandat atât de către medicii vienezi și internaționali cu care colaborăm pe aspecte clinice sau științifice cât și de foștii pacienți de diverse naționalități. În plus, Viena este o destinație medicală foarte căutată datorită competențelor de elită oferite și a tradiției școlii medicale vieneze.” a declarat Ema Diea Hafner, Directorul Departamentului de Marketing și Business Internațional al spitalului Wiener Privatklinik.
Cele mai frecvențe patologii oncologice în rândul pacienților care ajung la Wiener Privatklinik sunt cancerul de sân – la femei și cancerul pulmonar, cel din urmă având o incidență în creștere în rândul populației generale.
Centrul de Excelență în Oncologie al WPK (Cancer Center) are capacitatea de a aborda multidisciplinar și individualizat toate tipurile de cancer în diferite stadii, oferind pacienților cele mai moderne tehnici de diagnosticare și terapie. Diagnosticul final este emis de către o Comisie Interdisciplinară de experți în Oncologie, Genetică și Biologie Moleculară (Tumor Board), care analizează caracteristicile moleculare și individuale ale mutațiilor ADN-ului celulelor tumorale și ale celulelor sănătoase. Echipa WPK Cancer Center este formată din experți cu înaltă specializare, care monitorizează progresul tratamentului și contracarează orice potențiale efecte adverse.
Wiener Privatklinik oferă paciențior săi diagnostic și tratament într-o largă paletă de specialități medicale și deține nouă centre medicale de competență, în cadrul cărora lucrează unii dintre cei mai buni medici specialiști europeni. În 2017, centrul medical a înregistrat o cifră de afaceri de 80 milioane de euro. Rata de ocupare a spitalului este de circa 85%, pacienții internaționali reprezentând 45% din totalul pacienților.
Organizația nonguvernamentală Help Autism a lansat prima franciză socială din România, un model de business social inovator, care asigură atât…
Orange România redeschide Palatul Telefoanelor, monument istoric al Bucureștiului, situat pe Calea Victoriei. Scopul Orange este de a reuni echipele…
GARBE Industrial Real Estate GmbH, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori și administratori de proprietăți logistice și industriale, atât în…
Cu puțin timp în urmă am avut un eveniment la Oradea, împreună cu prietena mea Andreea Roșca și cu ceilalți…
În primele două luni de toamnă, numărul turiștilor internaționali care au mers în vacanță în Egipt a crescut cu aproape…
Fundația Culturală Gaudium Animae invită publicul în data de 26 noiembrie, de la ora 19:00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare…