Lifestyle Interviuri & Opinii

Tot ce trebuie să știi despre epilarea definitivă

30 iul. 2020 4 min

Tot ce trebuie să știi despre epilarea definitivă

Reading Time: 4 minute

Progresul tehnologic din domeniul estetic a dus la apariția pe piață a unor dispozitive medicale capabile să rezolve definitiv problema pilozității, fără efecte secundare pe termen lung. Astfel, cu puțină consecvență și un tratament efectuat cu parametrii corespunzători, în câteva luni, pot fi date uitării toate neplăcerile cauzate de părul în exces.

Aparatul care face posibil aceast lucru este Primelase HR, un aparat laser, cu aplicație largă în abordarea tratamentelor de epilare definitivă. Acescta oferă rezultate foarte bune încă de la prima sesiune de epilare și îndepărtează părul nedorit de pe toate tipurile de piele. Diferența-cheie dintre Primelase și alte aparate de epilare laser de pe piață este tehnologia de pulsuri scurte cu energie înaltă, ce permite un control fără precedent asupra tratamentului și, astfel, obținerea rezultatelor dorite într-un timp mai scurt. Aparatul este omologat pe piața UE și îndeplinește standardele de calitate specifice echipamentelor medicale. Tratamentele de epilare definitivă cu Primelase permit frecvențe de repetiție de până la 3Hz, împreună cu diferite mărimi de spot (9×9,20×9 si 30×9). Aceste caracteristici îl fac să fie unul dintre cele mai rapide și eficiente echipamente de pe piața pentru epilare definitivă laser, iar dimensiunile diferite pe care le are spotul aplicatorului permit utilizarea sa pentru a trata orice zonă a corpului. Mai mult decat atât, aparatul folosește sistemul “crystalfreeze”, de răcire, creat exclusiv de compania Cocoon Medical (producător de tehnologie medicală), care în mod constant și automat ajustează temperatura, pentru ca procedura sa fie una cât mai sigură.
Primelase HR este o diodă laser cu cea mai mare putere de pe piață (3600 W). Punctul forte al acestui echipament de epilare definitivă este faptul că utilizează impulsuri foarte scurte cu doze mari de energie, ideale pentru părul rezidual de la ultimele sedințe de tratament.

Una dintre principalele rețineri în legătură cu epilarea definitivă o reprezintă teama de durere. Dispozitivul Primelase permite, însă, epilarea fără niciun disconfort. Acest lucru este valabil chiar și în cazul bărbaților, care au firul de păr gros.

Un alt motiv de ezitare în fața acestei proceduri îl reprezintă efectele secundare sau contraindicațiile. Epilarea definitivă cu laserul Primelase nu prezintă contraindicații majore, fiind considerată de specialiști o metodă sigură de epilare. Există totuși situații în care, din motive medicale sau de siguranță, nu se recomandăepilarea cu laser. Acestesituații se referă la: perioada sarcinii și a alăptării, existența unor infecții la nivelul pielii sau al mucoaselor, leziuni, tatuaje sau la prezența unei boli oncologice.

În cele din urmă, o întrebare importantă cu privire la epilarea definitivă este dacă aceasta este cu adevărat definitivă, cum sugerează denumirea sa. În primul rând, este important de știut că sunt necesare mai multe ședințe. Odată încheiate ședințele de epilare definitivă, acestea nu asigură rezultatul pentru totdeauna. Sunt mulți factori care pot relua creșterea firului de păr, cum ar fi schimbările la nivel hormonal. Foliculii piloși sunt extrem de numeroși, iar prin epilare definitivă se distrug numai foliculii aflați în stadiu activ la momentul tratamentului. Câțiva însă, după tratament, rămân inactivi în piele. Ei se pot păstra în acest stadiu pentru toată viața dacă nu apar condiții care să-i stimuleze. Pentru a ține sub control foliculii și a vă bucura de o piele mătăsoasă timp îndelungat, sunt recomandate ședințe de întreținere efectuate o dată pe an.

primelase5

Dacă v-ați hotărât să urmați această procedură, trebuie să evitați orice metodă de epilare tradițională, cu ceară sau cu epilatorul electric, cu cel puțin 4 săptămâni înainte de ședința de laser și să folosiți doar lama de ras sau crema depilatoare. Acest tratament se efectuează și pe perioada verii, doar ca trebuie evitată expunerea la soare/solar cu 3 – 5 zile înainte de ședința de epilare definitivă. De asemenea, sunt de evitat produsele agresive, precum cele de exfoliere. Este recomandat ca tratamentul să fie aplicat pe pielea curată, fară creme, deodorante sau alte produse cosmetice.

După prima ședință, firele de păr vor crește ca de obicei, însă după 10-14 zile, rădăcinile afectate de laser vor intra în regresie iar părul va cădea. După tratamentul cu laser, poate apărea o ușoară senzație de căldură locală sau usturime, care pot fi calmate cu ajutorul compreselor cu gheață. Pielea va reacționa după tratament și va apărea o roșeață tranzitorie sau mici papule care vor dispărea după 24-48 ore sau se pot prelungi, în cazul zonelor cu păr mai des sau în cazul pielii reactive. În cazul în care apar eriteme, se vor aplica comprese reci sau se poate pulveriza apă termală repetat, la interval de o oră pe zonă tratată. După epilarea feței, medicul dermatolog recomandă utilizarea unei creme cu factor de protecție. Sunt interzise în ziua în care s-a efectuat tratamentul dușurile fierbinți pe zona tratată sau saunele. Este interzisă expunerea la soare și utilizarea solarului cel puțin 3-5 zile după tratament. După mai multe ședințe de epilare definitivă, se va remarca un ritm mai lent de creștere al firelor de păr, care vor deveni mai subțiri.

În intervalul dintre ședinte, pacienții trebuie să evite orice metodă de epilare tradițională, cu ceară sau cu epilatorul electric, folosind doar lama de ras sau crema depilatoare.

Una dintre clinicile medicale din București, unde poate fi găsit laserul Primelase HR, este clinica Uptown Esthetics, fondată de doctorul Ioana Drăgoicea, medic primar Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă și Estetică.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: