Marketing

Topoloveni a devenit marcă înregistrată la OSIM

Reading Time: 2 minute

Topoloveni, devenit cunoscut datorită Magiunului din prune Topoloveni și al celorlalte produse din portofoliul Sonimpex Topoloveni, a devenit marcă înregistrată la OSIM.

Certificatul de înregistrare a mărcii Topoloveni a fost obținut de către Sonimpex Topoloveni pentru mai multe categorii de produse, de la magiunuri, dulcețuri, zacuște, bulion sau sarmale până la produse de patiserie și cofetărie care conțin magiunuri sau dulcețuri și, de asemenea, până la o listă lungă de fructe și legume proaspete.

Certificatul de înregistrare a fost eliberat de către OSIM pe 5 august 2020, iar durata de protecție a mărcii este de 10 ani de la data depozitului sau data solicitării (26 iulie 2019), cu posibilitate de reînnoire. Procesul de înregistrare a mărcii a fost coordonat de agenția de proprietate intelectuală Nomenius.

În 2011, magiunul din prune Topoloveni a primit din partea Uniunii Europene certificarea de Indicație Geografică Protejată (IGP), Sonimpex fiind  primul producător din industria alimentară din România care a obținut această formă de protecție a unui produs și, din 2011 până în 2016, singurul.

”Din păcate, notorietatea toponimului Topoloveni, construită de către Sonimpex, a fost exploatată de către concurență, prin simpla și ilegala utilizare a toponimului pe etichetele proprii. Tot din păcate, de data aceasta pentru consumator, concurența a preluat doar un nume, fără a copia și calitatea produselor Sonimpex. Rezultatul a fost inducerea în eroare și înșelarea așteptărilor cumpărătorilor. Indicația Geografică Protejată și renumele mărcii au fost pentru noi mai curând niște motive de satisfacție profesională. Cât despre protecția brandului în România, singura entitate care a depus eforturi pentru protejarea mărcii și respectarea legii am fost noi înșine“, declară Bibiana Stanciulov, Director General Sonimpex Topoloveni.

Potrivit Legii mărcilor, articolul 36, certificatul de înregistrare a mărcii Topoloveni conferă de acum încolo titularului său drept de exclusivitate asupra utilizării, folosirile neautorizate intrând sub incidența prevederilor legate de contrafacere.

Loredana Sandulescu

Recent Posts

Spațiu dedicat monitorizării și înțelegerii alegerilor, deschis în București

În premieră pentru România, Code for Romania inaugurează un spațiu fizic dedicat monitorizării și înțelegerii alegerilor prezidențiale și parlamentare. „Elections…

2 ore ago

O fabrică de baterii se va construi la Oradea cu tehnologie Lockheed Martin

Lockheed Martin și compania românească Sinteza S.A. au semnat astăzi o scrisoare de intenție pentru licențierea producției de electrolit negativ…

10 ore ago

„Fiecare copac, o schimbare”, primul proiect de împădurire al grupului DIGI

Grupul DIGI a demarat campania „Fiecare copac, o schimbare”, primul proiect de împădurire al companiei, derulat în colaborare cu Asociația…

16 ore ago

Jason Silva: Viitorul e cibernetic și psihedelic

Jason Silva este speaker, futurist, storyteller și realizator de film, dar cel mai cunoscut este pentru rolul de prezentator al…

17 ore ago

Românii și-ar cumpăra pompe de căldură dacă statul ar acorda subvenții

Mai mult de un sfert (27,51%) dintre respondenții unui sondaj realizat la solicitarea Ariston România plănuiesc să achiziționeze o pompă…

17 ore ago

Cifră de afaceri de 3,57 mld. $ pentru Rompetrol Rafinare în primele nouă luni din 2024

Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International (Rompetrol), a înregistrat, în primele 9 luni din 2024, o cifră de…

17 ore ago