Timișoara găzduiește conferința internațională “Teach with Space”
Reading Time: 2 minuteAstăzi începe Săptămâna Mondială a Spațiului (4 – 10 octombrie 2023), ce include numeroase evenimente dedicate educării pe tema spațiului cosmic și semnificației descoperirilor cosmice. Aceasta este marcată în spațiul educațional timișorean prin organizarea conferinței internaționale „Teach with Space” de Asociația Inițiativă în Educație.
Conferința internațională „Teach with Space” își așteaptă participanții în data de 5 octombrie, de la ora 9. Cadrele didactice din ciclurile preșcolar, primar, gimnazial și liceal sunt invitate la un eveniment special în cadrul căruia vor putea întâlni și interacționa cu specialiști și oameni de știință din diferite domenii.
Această conferință, organizată de Asociația Inițiativă în Educație alături de Universitatea de Vest din Timișoara, promovează concepte din științele spațiale care urmăresc creșterea interesului în derularea de activități STEAM prin descoperirea unor metode și resurse educaționale, cursuri și schimburi de bune practici naționale și internaționale. Participanții au astfel o oportunitate unică de a se conecta cu oameni de știință care aduc inspirație și contribuie la integrarea disciplinelor de științe în școlile din România, într-un mod practic, accesibil vârstelor și nevoilor elevilor.
„Ne face o deosebită plăcere să oferim participanților un cadru plin de inspirație unde să descopere și să experimenteze modalități inovatoare ale procesului instructiv-educativ. Prima parte a conferinței va cuprinde prezentări în plen, paneluri și discuții. A doua parte oferă participanților accesul la ateliere educaționale.”, explică Andrada Mazilu, coordonator proiect „Spațiul de cultură” în cadrul căruia se va organiza evenimentul.
Între invitații internaționali în cadrul conferinței sunt Gernot Grömer, director Austrian Space Forum, Rosa Doran, președinte NUCLIO – Núcleo Interativo de Astronomia e Inovação em Educação, Portugalia, Adelina Machado, ESERO Portugalia, consilier educațional la Centrul Ciencia Viva, Portugalia, Priscila Doran, coordonator proiecte de inovație în educație în cadrul NUCLIO – Núcleo Interactivo de Astronomia, coordonator Change Makers și Sarah Roberts, Director of Education Faulkes Telescopes, Marea Britanie.
Pentru participare este necesară completarea formularului: https://forms.gle/HYauzUnHGMKaHJhv7
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz