Timisoara, Capitala Tineretului din Romania
Reading Time: 2 minuteTineretul reprezinta o adevarata avere, o valoare care trebuie pretuita, iar Timisoara isi asuma un proiect de avangarda in politica naţionala de susţinere a tinerilor si stimulare a implicarii lor in comunitate si in dezvoltarea obiectivelor comune, a declarat Nicolae Robu, primarul Timisoarei, la conferinta de presa de lansare a proiectului Timisoara – Capitala Tineretului din Romania.
Primarul a aratat ca agenda proiectului vizeaza organizarea de evenimente culturale si artistice create special pentru tineri, astfel ca bugetul pentru astfel de proiecte a crescut. “Am marit bugetul pentru proiecte de tineret cu mai mult de dublu, de 2,5 ori. Mai bine zis, am avut un buget de 400.000 lei si acum avem 1 milion de lei”, a spus Nicolae Robu.
Totodata, primarul Timisoarei a multumit grupului de initiatori ai programului „Capitala Tineretului din Romania” – Consiliul Tineretului din Romania, Grupul Pont, Federatia Share si Banca Comerciala Romana (BCR).
BCR, banca oficiala a proiectului
“Implicarea intr-un proiect in care ideile tinerilor sunt puse in valoare reprezinta un pas catre viitor. Facem acest lucru cu mare responsabilitate, am pornit un program strategic de sustinere a centrelor universitare”, a declarat Dana Demetrian, Vicepresedinte Retail BCR. Aceasta a amintit ca anul trecut BCR a fost banca oficiala a Capitalei Europene a Tineretului in 2015 – Cluj.
“Ne-am dat seama ca parteneriatele intre mediul de afaceri, autoritatile publice si societatea civila sunt extrem de eficiente in crearea unor contexte publice care sa ii puna in valoare pe tineri, si de aceea, am hotarat sa ne implicam pe termen lung in demararea si sustinerea Capitalei Tineretului din Romania. Speram sa reusim sa atragem cat mai multe companii private care sa se alature demersului si sa sustina initiativele tinerilor”, a spus Dana Demetrian.
“5 aprilie poate fi inceputul unei noi Romanii. Investim pentru a construi o Romanie noua, a anului 2020”, a spus reprezentanta BCR, adaugand ca atat mediul de business, cat si societatea civila trebuie sa stranga randurile pentru a sustine tinerii si initiativele acestora.
“Ce asteptam de la acest proiect? Sa fie un spatiu de visare in care sa se experimenteze”, a spus Mihai Dragos, presedinte al Consiliului Tineretului din Romania.
Andras Farkas, membru fondator al Grupului PONT, a aratat ca proiectul „Capitala Tineretului din Romania” poate deveni cel mai eficient instrument de mobilizare a resurselor locale existente pentru o mai buna dezvoltare economica si sociala bazata pe nevoile si obiectivele reale ale tinerilor.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz