Un tezaur din aur și argint este scos la licitație săptămâna viitoare. Este o premieră pentru piața românească de artă punerea la vânzare, în cadrul unei executări silite, a unui stoc impresionant de bijuterii, drept lot unic.
Colecția de 1.672 de bijuterii are un preț de pornire de doar 8.500 de euro, deși cântărește 5,5 kg și conține inele, cercei, coliere, brățări, lanțuri, pandantive sau diamante naturale, prețul de pornire situându-se, așadar, la aproximativ 30% din valoarea metalului și pietrelor, fără a lua în calcul manopera. Lotul unic este adăugat recent Licitației Patrimoniului unei Familii de Colecționari, programate pentru joi, 28 ianuarie, ora 18:30, online, pe Platforma Artmark LIVE.
Pentru stabilirea valorii de circulație a bunurilor ce au parvenit în urma executării silite a unei case de amanet, lotul de bijuterii a fost expertizat și evaluat conform legii de Direcția de Metale Prețioase din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor. Raportul de expertiză tehnică este public și disponibil online, pe artmark.ro, și va însoți lotul de 1.672 de bijuterii din aur și argint după adjudecare.
În continuare, aurul și argintul beneficiază de o popularitate crescută, în pofida – sau poate datorită – crizei actuale, iar actualul tezaur scos la licitație reprezintă și o alternativă pentru protejarea economiilor.
Tezaurul de aur și argint poate fi vizionat la Palatul Cesianu-Racoviță, de luni până duminică, în intervalul orar 10:00-20:00. Totodată, bijuteriile pot fi probate în prezența unui reprezentant al Casei de Licitații A10 by Artmark, iar ulterior ofertate online pe artmark.ro prin intermediul unui cont activ care se realizează în doar 3 pași simpli.
Arta a avut valoare în 2020
Casa de Licitații A10 by Artmark a publicat raportul pieței românești de artă pentru anul 2020, care vizează topul celor mai bine vândute opere de artă și obiecte de colecție și cum a evoluat piața românească de artă în anul pandemic.
Astfel, în topul celor mai bine vândute public (în licitație) loturi de artă sau obiecte de colecție pe piața internă, pe primele trei locuri se află:
În premieră pentru România, Code for Romania inaugurează un spațiu fizic dedicat monitorizării și înțelegerii alegerilor prezidențiale și parlamentare. „Elections…
Lockheed Martin și compania românească Sinteza S.A. au semnat astăzi o scrisoare de intenție pentru licențierea producției de electrolit negativ…
Grupul DIGI a demarat campania „Fiecare copac, o schimbare”, primul proiect de împădurire al companiei, derulat în colaborare cu Asociația…
Jason Silva este speaker, futurist, storyteller și realizator de film, dar cel mai cunoscut este pentru rolul de prezentator al…
Mai mult de un sfert (27,51%) dintre respondenții unui sondaj realizat la solicitarea Ariston România plănuiesc să achiziționeze o pompă…
Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International (Rompetrol), a înregistrat, în primele 9 luni din 2024, o cifră de…