Stiri

TenarisSilcotub premiază studenții de la universități tehnice din țară

31 oct. 2024 3 min

TenarisSilcotub premiază studenții de la universități tehnice din țară

Reading Time: 3 minute

TenarisSilcotub își confirmă sprijinul pe termen lung pentru educație și susține oportunitățile de carieră ale studenților de la cele mai prestigioase universități cu profil tehnic din țară. Anul acesta, sub conceptul „AI for tomorrow: Transforming Industries, Creating Careers”, compania a premiat cu 1,500 lei/lună, pe perioada anului universitar, 15 studenți de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca și 5 studenți de la Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București

„Transformarea digitală și inteligența artificială impactează semnificativ piața muncii și meseriile existente și suntem martorii unor schimbari accelerate. Meseriile viitorului s-ar putea sa nu existe astăzi în catalogul de meserii, de aceea pentru a putea face față acestor schimbări, va trebui să fim capabili să ne adaptăm cerințelor”, a spus Mihaela Popescu, Președinte Tenaris Europa de Est, Marea Nordului și Africa Subsahariană, adăugând: „Capabilitatea de adaptare va face diferența, de aceea vă sfatuiesc să fiți deschiși la experiențe noi și să încercați să învățați din ele”.

Ceremonia de decernarea a burselor din acest an l-a avut ca invitat special pe Andrei Tulbure, doctorand cu peste 200 de citări internaționale ale lucrării sale, fost câștigător al unei burse Roberto Rocca și, în prezent, director de AI în start-up-ul StockRX. El i-a îndemnat pe studenții care beneficiază acum de bursă, „să se gândească cum pot ei să se dezvolte cu ajutorul acestei burse, să investească în pasiunile lor, să găsească lucrurile care le plac – în perioada facultății este mult mai ușor să experimentezi și să găsești nișa care îți place”.

Câștigătorii burselor Roberto Rocca sunt selectați pe baza rezultatelor academice din anul anterior, dar și prin prisma competențelor arătate în centre de evaluare, aspecte extrem de importante pe tot parcursul unei cariere profesionale. Odată selectați, tinerii pot explora și alte programe pe care TenarisSilcotub le oferă studenților, precum cele de practică, sau Programul Global Trainee, pentru cei care își doresc să facă primii pași în carieră.

Investiție de 283.000 lei în dotarea unui laborator de echipamente electrice și automatizări, la Liceul Tehnologic Mihai Viteazul din Zalău

Investiția constă în achiziționarea de șase bancuri educaționale, pentru instalații electrice și automatizări, similare celor folosite, în prezent, în mediul industrial.

„Laboratorul nou inaugurat este un exemplu a ceea ce poate face o comunitate, atunci când își unește forțele: liceul Mihai Vitezul, autoritățile locale și mediul privat contribuie, împreună, la acest proiect. Elevii acestui liceu au o oportunitate extraordinară de a pune în practică cunoștintele teoretice, într-un laborator dotat cu echipamente de ultimă generație, similare celor din industrie”, declară Mihaela Popescu, Președinte Tenaris Europa de Est, Marea Nordului și Africa Subsahariană.

Deschiderea noului laborator a avut loc în prezența conducerii liceului, a echipei de management TenarisSilcotub, a reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Sălaj și ai autorităților locale din Zalău.

„TenarisSilcotub își continuă angajamentul pe termen lung de a susține educația tehnică în comunitățile în care este prezentă, iar acest laborator este o dovadă vie a acestui angajament”, adaugă Mihaela Popescu.

„Laboratorul de electrică și automatizări al instituției noastre, dotat cu sprijinul partenerului TenarisSilcotub, oferă un mediu modern de învățare, în care elevii au oportunitatea de a aplica direct cunoștințele teoretice, dezvoltându-și abilitățile în diagnosticarea, întreținerea și repararea sistemelor electromecanice complexe. Acest mediu este esențial pentru a pregăti viitorii tehnicieni și ingineri în domeniul electric, al automatizării și al electromecanicii”, afirmă directoarea liceului, prof. Dana Rus.

TenarisSilcotub continuă strategia de dezvoltare a educației tehnice în județul Sălaj, cu două inițiative noi: Programul „Cariere Meseriașe” (www.carieremeseriase.ro), menit să asigure viitorilor absolvenți de gimnaziu o orientare profesională potrivită abilităților lor, cu ancorare în piața forței de muncă; și Programul de Învățământ Dual, prin care 21 de elevi din județ beneficiază de burse, dotări și practică industrială relevantă, pentru formarea lor ca electricieni și operatori pe mașini cu comandă numerică.

Array

Articole pe aceeași temă: