Companii Stiri

Ţara lui Andrei 2018, pregătită pentru 240 de viitori meseriași

25 iul. 2018 3 min

Ţara lui Andrei 2018, pregătită pentru 240 de viitori meseriași

Reading Time: 3 minute

240 de elevi viitori meseriași și 40 de profesori din 21 de școli profesionale și licee tehnologice din județul Gorj vor participa anul acesta în Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei, un proiect OMV Petrom.

Tabăra Meseriașilor 2018

A patra ediție a Taberei Meseriașilor din Țara lui Andrei, organizată de OMV Petrom, își va deschide porțile pe 29 iulie 2018.

240 de elevi din școlile profesionale și liceele tehnologice din județul Gorj, care studiază în domeniile mecanică, electric, electronică și automatizări, electromecanică, turism și alimentație, respectiv construcții, instalații și lucrări publice, vor parcurge câte o săptămână de pregătire profesională și personală, în care vor învăța că un meseriaș adevărat face lucrurile #DeMeserieNuDeMântuială, arată OMV Petrom, într-un comunicat de presă.

În același timp, 40 de profesori, selectați în urma unui concurs de proiecte pentru dezvoltarea învățământului profesional, vor participa la cursuri de management de proiect și dezvoltare profesională și vor putea câștiga granturi în valoare totală de 40.000 de euro pentru implementarea proiectelor propuse pentru şcolile lor.

„Cu fiecare ediție a Taberei Meseriașilor, ne reînnoim promisiunea de a ajuta viitorii meseriaşi pentru a fi mai bine pregătiţi pentru piaţa muncii. Pentru asta, au nevoie atât de profesori mai bine pregătiţi, cât şi de ateliere practice dotate corespunzător. Aceasta îi va aduce alături şi pe angajatori, care trebuie să se implice şi să ofere stagii de practică elevilor. Așa că anul acesta am provocat şi cadrele didactice să participe alături de noi la acest demers al schimbării, iar cele mai relevante proiecte propuse de ei pentru îmbunătăţirea învățământului profesional vor primi din partea OMV Petrom finanțări în valoare totală de 40.000 de euro. Ne dorim ca aşa vom reuşi sa aducem împreună cei mai importanţi actori pentru schimbarea în educaţie: şcoala, autorităţile locale, angajatori şi părinţi”, a declarat Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom.

În tabără, elevii vor participa la un program intens de dezvoltare, alături de mentori, de la care vor învăța ce înseamnă cu adevărat meseria aleasă. În cadrul atelierelor de dezvoltare personală, elevii își vor dezvolta abilitățile de comunicare, lucru în echipă, angajabilitate, spirit antreprenorial și încrederea în sine. Atelierele practice vor simula un program de lucru real, în care elevii vor munci cot la cot cu mentorii pentru realizarea unor proiecte de absolvire:  

-Seria Mecanicilor, 29 iulie – 4 august. Elevii vor lucra alături de președintele Federației Române de Drift, Gabriel Onofrei, pentru recondiționarea bicicletelor donate de români. Acestea vor fi dăruite pe 3 august unor copii din centrele de plasament din Brașov, în cadrul unui eveniment organizat la Coresi Shopping Resort.

-Seria Constructorilor, 5 – 11 august. Elevii vor lucra alături de arhitecții Ina German (Zest) și Zoran Popovici (Edukube) și vor construi un StudyMobil- un spațiu de studiu și lucru, în interiorul Coresi Shopping Resort, destinat publicului larg.

-Seria Electricienilor, 19 – 25 august. Elevii vor lucra alături de inițiatorii proiectului EFdeN, Claudiu Butacu și Mihai Toader-Pasti, pentru a construi o stație de încărcare pentru biciclete, trotinete și alte dispozitive electrice.

-Seria Bucătarilor și Ospătarilor, 26 august – 1 septembrie. Elevii vor lucra alături de Chef Cezar Munteanu și traineri de la Cool Academy Brașov.

Tot în această perioadă şi cei 27 de tineri care formează Liga Elevilor Meseriaşi vor participa la Şcoala de Vară, care îi va pregăti să devină lideri în societate, să aducă pe agenda publică locală, județeană sau națională problemele elevilor din învățământul profesional și tehnic. 

Din 2015 şi până acum:

– peste 700 de elevi au fost pregătiţi în Tabăra  Meseriașilor din Țara lui Andrei – viitori electricieni, constructori, operatori sondă, operatori parc, mecanici, bucătari-ospătari, croitori și frizeri

– peste 150 de profesori din peste 60 de licee tehnologice și școli profesionale au participat la ateliere de dezvoltare profesională

– peste 112 burse de studiu în valoare de peste 140.000 de euro au fost acordate celor mai buni elevi din tabără.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: