CSR Good News Stiri

Swimathon București: 5.625 de oameni au făcut valuri de bine și au strâns 875.000 de lei în 2022

14 iul. 2022 3 min

Swimathon București: 5.625 de oameni au făcut valuri de bine și au strâns 875.000 de lei în 2022

Reading Time: 3 minute

Fundația Comunitară București a încheiat cea de-a zecea campanie de fundraising pe swimathonbucuresti.ro. Campania de anul acesta a adunat 797 de înotători-fundraiseri și 5.625 de donatori, care au strâns suma de 875.000 de lei pentru cele 25 de proiecte de impact social înscrise.

Donația medie din acest an la Swimathon București este 155 de lei. Cea mai mare donație de la o persoană fizică este de 5.000 de lei. 10 de proiecte din 25 și-au depășit obiectivul de strângere de fonduri. Asociația Dăruiește Aripi a depășit suma de 100.000 de lei strânși pentru proiectul înscris.

Totalul donațiilor adunate la Swimathon București în cei zece ani de #valuridebine a depășit 1 milion de euro

Este motiv de bucurie și imbold de energie pentru comunitatea Swimathon București, care an de an folosește înotul ca pretext și ne implică într-un fenomen colectiv mai important decât noi.  

Swimathon Swimmers

Ediția a zecea a fost marcată și de organizarea evenimentului la bazin, după doi ani de pauză în pandemie. 1000 de oameni, înotători, voluntari și susținători au participat la evenimentul de la bazinul olimpic ”Tolea Grințescu”, unde lungimile de bazin s-au transformat în susținere și donații pentru proiectele înscrise.

Timp de șapte săptămâni, 797 de oameni de business, din sport, copii, persoane cu dizabilități, oameni din toate zonele profesionale s-au transformat, online și  offline,  în fundraiseri pentru cauza aleasă la Swimathon București. Au organizat licitații de produse, sesiuni de cooking, și-au construit campanii de postări pentru comunitate și au făcut cunoscută povestea beneficiarilor direcți, pentru a-și convinge prietenii, colegii și cunoștințele să se implice, sub îndemnul ”Facem valuri de bine, dincolo de bule!”

galerie Swimathon București

În 2022, comunitatea s-a implicat în strângerea de fonduri pentru organizații care sprijină copii cu afecțiuni cognitive și motorii, tineri defavorizați, persoane cu afecțiuni oncologice și alte boli grave, mame vulnerabile, pregătirea persoanelor cu dizabilități pentru cutremur, dar și proiecte culturale și para-sportive.

Organizațiile pentru care s-au făcut valuri de bine: Asociația CONIL, Asociația pentru Victimele Infracțiunilor Sexuale, Asociația pentru Susținerea Progresului în Educație, Recuperare și Acceptare, Niciodată Singur-Prietenii Vârstnicilor, A.R.T. Fusion, Fundația Inimă de Copil, Asociația KINETO BEBE, Asociația Little People România, Help Autism, Asociația The Social Incubator, Asociația Ana și Copiii, Ajungem MARI, Asociația Happy Minds, Asociația Touched România, Asociația M.A.M.E., Asociația Dăruiește Aripi, Asociația Climb Again, Asociația Prometeu-Educatie și Dezvoltare Personală, Asociația Magic, Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative, Fundația FARA, Crucea Roșie Română -Filiala Sector 6, Asociația Carusel, Asociația P.A.V.E.L., Fundația Comunitară București.

Despre Swimathon București

Este cel mai mare eveniment sportiv de fundraising din România și a demonstrat oamenilor că pot deveni împreună o comunitate de suport pentru oraș. Fundația Comunitară București organizează evenimentul din 2013.  În zece ediții, a susținut 230 de proiecte, pentru care au înotat peste 4.000 de oameni și pentru care s-a strâns peste 1 milion de euro de la peste 32.000 de donatori.

Fundația Comunitară București aduce împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități în care să ne simțim ca acasă. Construiește mecanisme de donație, fonduri de finanțare sau incubatoare de idei pentru oraș. În 10 ani, a finanțat peste 600 de proiecte și burse din București și Ilfov, cu 3 milioane de euro. Fundaţia Comunitară Bucureşti este parte dintr-o mişcare internaţională, alături de alte 17 fundaţii comunitare din țară și peste 2.000 în lume.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: