Sute de mii de utilizatori au văzut serviciul Uber Melc în aplicația Uber
Reading Time: 2 minutePentru a trage un semnal de alarmă asupra efectului negativ al schimbărilor propuse la legea transportului alternativ, pe data de 18 martie Uber a lansat Uber Melc, care a existat ca produs temporar în aplicație, simulând modul în care aceasta ar funcționa dacă propunerile ar fi implementate.
Pasagerii din București care au selectat opțiunea Uber Melc au observat timpi de așteptare, dar și prețuri mult mai ridicate pentru călătoriile lor. Aceasta ar putea fi realitatea, cu 90% mai puțini șoferi și costuri mari pentru utilizatori.
Conform datelor furnizate de companie, sute de mii de utilizatori au deschis aplicația la începutul săptămânii trecute pentru a vedea mesajul de întâmpinare care îi informa despre modificările posibile la legea transportului alternativ.
Singurele produse disponibile pe 18 și 19 martie au fost opțiunea de bază UberX, alături de Uber Melc, acel serviciu care a simulat timpi de așteptare ridicați, dar și curse costisitoare cauzate de lipsa vehiculelor disponibile pentru pasagerii curioși să-l încerce.
„3 milioane de utilizatori vor pierde accesul la un serviciu care a devenit parte din viețile lor de zi cu zi. Aceștia utilizează Uber pentru a ajunge la serviciu, pentru a rezolva problema lipsei locurilor de parcare, pentru a-și trimite copiii alături de bunici la școală sau pur și simplu pentru a ieși în oraș. Servim România de aproape un deceniu iar serviciul nostru s-a dezvoltat constant pentru că depunem eforturi pentru a-l îmbunătăți. Vrem ca acesta să fie mai disponibil, mai accesibil și mai prietenos cu orașele în care activăm. Recent, am lansat și UberX Share, un produs menit să pună mai mulți oameni în mai puține mașini, pentru a combate traficul aglomerat din București”.
Ana-Maria Borlovan, Head of Driver Operations la Uber, pentru Europa Centrală și de Est
Compania avertizează că Uber Melc poate deveni singura opțiune de transport alternativ în cazul în care propunerile restrictive la legea ridesharingului vor fi implementate. Restricționarea accesului la acest serviciu va avea un impact devastator asupra zecilor de mii de șoferi care utilizează aplicația ca sursă de venit și va înlătura un serviciu esențial pentru milioane de români.
Din 2020, Uber este un intermediar de transport reglementat și colaborează numai cu parteneri licențiați. În plus, Uber este o platformă multimodală care la nivel global oferă servicii de livrare de mâncare, livrare de colete de mici dimensiuni, biciclete și trotinete electrice. Aplicația este disponibilă în mai mult de 70 de țări din toată lumea, în peste 10.000 de orașe. În România, Uber este disponibil în 22 orașe: București, Brașov, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Constanța, Craiova, Pitești, Ploiești, Galați, Oradea, Brăila, Sibiu, Buzău, Bacău, Râmnicu Vâlcea, Alba Iulia, Arad, Târgu Mureș, Baia Mare, Târgoviște și Suceava.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz