Finanțe Stiri

IT-știi, afectați de modificarea Codului Fiscal

10 ian. 2017 2 min

IT-știi, afectați de modificarea Codului Fiscal

Reading Time: 2 minute

Oamenii de afacerii consideră că eliminarea plafonării bazei de calcul a CAS și CASS este o măsura care afectează în primul rând angajații înalt calificați din sectoarele cu valoare adăugată ridicată, cum sunt cei din industria IT, spre exemplu.

Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR)  arată că această măsură excede și chiar contravine programului guvernamental care promite întărirea clasei mijlocii, precum și expunerii de motive a actului normativ: “promovarea acestui act normativ este determinată în principal de necesitatea susținerii mediului de afaceri (…), încurajarea activității de inovare, cercetare și dezvoltare în vederea creării de locuri de muncă bine plătite (…)”.

“Coaliția pentru Dezvoltarea României își exprimă îngrijorarea cu privire la măsurile adoptate recent de Guvernul României prin intermediul Ordonanței de Urgență nr. 3/2017 pentru modificarea și completarea Codului Fiscal. Având în vedere efectele măsurilor cuprinse în prevederile textului de Ordonanță, Coaliția pentru Dezvoltarea României considera oportună inițierea unei sesiuni de consultare publică în cadrul căreia măsurile propuse în proiectul de Ordonanță să fie dezbătute cu reprezentanții mediului de afaceri. Procedura de convocare a Comisiei de Dialog Social nu reflectă intenția unor consultări temeinice, ignorând practic mediul de afaceri care asigură în mare parte veniturile bugetului de stat”, se arata într-un comunicat al CDR.

 CDR își exprimă speranța că noul guvern va îmbunătăți dialogul și procesul de consultare publică cu specialiștii din mediul de afaceri, în vederea asigurării predictibilității în implementarea programului de guvernare asumat, dialog menit să duca la creșterea transparenței și eficientizarea procesului de elaborare a actelor normative.

 Coaliția pentru Dezvoltarea României este o inițiativă privată, apolitică, construită ca un acord de colaborare prin participarea colectivă a  membrilor săi. Membrii Coaliției contribuie voluntar cu resursele și expertiza necesară formulării unor opinii comune cu privire la politici publice cu impact asupra mediului de afaceri. Coaliția reunește în total 45 de organizații sau membrii asociați.

Coordonarea Coaliției este asigurată de un Consiliu Director format din Președinții și Vicepreședinții Asociației Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Camerei de Comerț Americane în România, (AmCham), Camerei de Comerț Franceze în România (CCIFER), Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK), Consiliul Investitorilor Străini (FIC) și Romanian Business Leaders (RBL).

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: