Startup-ul EDUS oferă gratuit școlilor o platformă de management educațional
Reading Time: 2 minuteEDUS pune gratuit la dispoziția școlilor platforma sa de management educațional destinată atât managementului intern al școlilor cât și gestionării predării online.
“Am semnat în luna mai un protocol cu Ministerul Educației prin care oferim gratuit serviciile platformei tuturor școlilor până în decembrie; acest fapt îi ajuta pe utilizatori să depășească mai ușor această periodă de schimbări, să acceseze gratuit, în numar cât mai mare platforma și astfel să cunoasca beneficiile”, a declarat Carmen Revencu, absolvent de MBA la MSM, reprezentanta echipei care a dezvoltat proiectul.
Platforma Edus oferă un cadru complet de predare și învățare la îndemâna oricărei școli. Din februarie până în present, platforma a ajuns la peste 600 de școli, doar în lunile mai – iunie semnând în jur de 100 de contracte noi cu grădinițe, scoli și licee. Numărul de utilizatori activi ai platformei este în prezent de aproximativ 100.000 de utilizatori.
“În perioada de vară încercăm să menținem un echilibru între accelerarea adopției platformei și îmbunătățirea tehnică continua ca urmare a interacțiunii cu cei 100.000 de utilizatori”, spune Carmen Revencu.
EDUS nu este un “flavour of the year initiative”, ci un proiect software cu substanță, rezultat din munca, eșecurile si experiența de business de 10 ani a grupului de firme Harrison, spune Carmen Revencu, adaugând că investiția se ridică la 450.000 euro în ultimii 7 ani.
Platforma este destinată tuturor unităților școlare din învățământul preuniversitar (clasele I – XII), dar poate fi folosită și de grădinițe.
Modulul de management intern numit – Modul digital organizațional are următoarele funcționalități:
- Modulul S.C.I.M. – Dezvoltarea procedurilor specifice activităților relevante din instituție,
- Modulul C.E.A.C. – Dezvoltarea procedurilor specifice evaluării și asigurării calității în instituțiile de învățământ preuniversitar,
- Modulul S.N.A. – Aderare la Strategia Națională Anticorupție,
- Modulul Achiziții Publice – Fluidizarea proceselor de achiziție publică,
- MODULUL G.D.P.R. – Gestionarea datelor cu caracter personal.
Modulul de gestionare a procesului de predare învățare – Modulul digital educațional are următoarele funcționalități:
- Lecții online – modul prin care profesorii creează conținut didactic și predau lecțiile direct din Edus prin platforma Zoom,
- Rețeaua socială – prin care se utilizatorii pot interacționa între ei direct prin mesagerie, postând conținut, creând grupuri dedicate,
- Catalogul electronic – prin care se notează și se tine evidenta notelor, se configurează evenimente școlare, sistem de notificare prin SMS raportare a activității școlare,
- Magazinul online – permite accesul utilizatorilor la librărie, la achizionarea de produse la oferte de servicii după cum și urmărirea în timp real a produselor și serviciilor comandate.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz