Start pentru Deloitte Technology Fast 50
Reading Time: 2 minuteDeloitte Romania anunta inceperea inscrierilor pentru cea de-a 17-a editie a competitiei Technology Fast 50 in Europa Centrala. Competitia regionala de anvergura se adreseaza atat companiilor cu experienta, cat si celor recent intrate pe piata, care isi desfasoara activitatea in domeniul tehnologic.
Prin intermediul acestei competitii, companiile romanesti isi vor masura fortele alaturi de companii din Albania, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, Serbia, Slovacia si Slovenia.
“De-a lungul anilor, companiile romanesti au avut o prezenta tot mai numeroasa in clasamentul regional, ceea ce reprezinta dovada talentului si a capacitatii de inovatie a companiilor locale. Programul ofera o buna platforma pentru sectorul hightech, intrucat ajuta la cresterea vizibilitatii si la identificarea de noi oportunitati de business”, a spus Alina Mirea (foto), Partener Deloitte Romania sicoordonatorul local al programului.
“Programul a reusit, in primul rand, sa cladeasca in jurul sau o comunitate distincta. Comunitatea Fast 50 este un loc in care oamenii de afaceri pot sa impartaseasca interese comune si sa gaseasca informatie relevanta pentru afacerile lor, identificand totodata instrumente de colaborare care ii pot ajuta in dezvoltare”, a spus Alina Mirea.
In 2015, zececompanii romanestiau fost prezente in clasamentul Fast 50, cel mai bine plasata fiind Zebrapay, cu o crestere anuala de 998%. Producatorul de software Simplitys.r.o. s-a clasat primul, cu o rata de crestere de 1.971%, in timp ce castigatorul clasamentuluiEMEA Fast 500 Catawiki a avut o crestere-record de 45.080%.
Fast 50
Pentru a fi eligibile pentru clasamentul Fast 50, companiile trebuie sa intruneasca urmatoarele conditii:
- Venituri anuale de cel putin 50.000 euro in fiecare an, intre 2012 si 2015
- Sa aiba sediul intr-o tara din Europa Centrala
- Sa dezvolte/sa produca tehnologii patentate sau sa faca investitii substantiale in cercetare- dezvoltare
- Sa aiba o structura de actionariat care exclude subsidiare detinute majoritar de entitati strategice
Castigatorii sunt selectati din randul candidatilor eligibili, care au inregistrat cresteri ale veniturilor in perioada 2012-2015.
Rising Stars
La categoria „Rising Stars”, Deloitte include companii „tinere” cu potential mare, dar sunt prea noi pentru a intruni criteriul operational de minimum patru ani de existenta. Companiile eligibile trebuie sa aiba o vechime de minim trei ani si sa inregistreze venituri de peste 30.000 euro in ultimii trei ani consecutivi (2013–2015). Celelalte criterii de eligibilitate mentionate la categoria Fast 50 raman valabile.
Big 5
Categoria „Big 5” include companii dinamice mari, care au avut cresteri spectaculoase pe o perioada de patru ani. Pentru a fi eligibile, companiile trebuie sa intruneasca aceleasi criterii ca pentru Fast 50, cu exceptia venitului anual din 2015, care trebuie sa depaseasca 25 milioane euro.
Premiul “Cea mai disruptiva inovatie”
O noutate importanta a programului din acest an o reprezinta Premiul special pentru Cea mai disruptiva inovatie, care recunoaste faptul ca o companie dezvolta un produs unic si inovator sau furnizeaza servicii care au un impact semnificativ pe piata. Castigatorul va fi stabilit de catre un juriu independent.
Inregistrarea online si alte informatii privind criteriile de eligibilitate sunt disponibile pe site-ul regional Technology Fast 50, la adresa www.deloitte.com/fast50ce. Candidatii eligibili vor fi inclusi automat in competitia europeana Deloitte EMEA Technology Fast 500.
Inregistrarile se inchid pe 14 august 2016. Clasamentul va fi anuntat in octombrie 2016.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz