În spatele ușilor închise ale Turnului Eiffel

Reading Time: 2 minute

Nu putem ocoli Turnul Eiffel în săptămâna în care întreaga echipă suntem în Franța. Așadar, pentru că ideea acestei ediții speciale este să dezvaluie partea nevăzută a Franței, am planificat o vizită în culisele monumentului simbol. Vă vom lua cu noi în acele încăperi care nu sunt accesibile turiștilor, prin intermediul unui live, pe care îl veți putea vedea vinerea viitoare, pe pagina noastră de facebook.

Înainte de a urca cele 1710 trepte, vom coborî dedesubtul Turnului Eiffel, unde vom vizita buncărul militar din incinta acestuia. Buncărul a reprezentat, în timpul celor două Războaie Mondiale, o stație radio a armatei franceze.

Un alt loc ascuns pentru ochii vizitatorilor obișnuiți, de pe care vom ridica vălul de mister, este camera de comandă a lifturilor hidraulice. Atât camera, cât și lifturile sunt funcționale încă de la inaugurarea din anul 1899, iar unii specialiști sunt de părere că sistemul tehnic din spatele acestor lifturi întrece sistemele electrice, caracteristice lifturilor moderne.

Vom ajunge, de asemenea, în cel mai înalt punct al Turnului, situat pe acoperișul restaurantului Jules Verne, de unde ne vom putea bucura de o priveliște uluitoare asupra orașului de pe Sena, priveliște pe care se luptă să o captureze cu aparatele foto și video fotografii și realizatorii de filme și spoturi publicitare.

Turnul Eiffel a fost inaugurat în anul 1889, cu ocazia Expoziției Universale, pentru a marca 100 de ani de la Revoluția Franceză. Fiind pentru o vreme cea mai înaltă cladire din lume, Turnul a stârnit, la început, și o serie de controverse. Reprezentanți ai boemiei franceze au fost de părere că reprezintă o construcție „odioasă”, „o pată pe frumusețea până atunci intactă a orașului”. Cu toate acestea, Turnul a devenit în scurt timp simbolul nu doar al Parisului, ci a întregii țări. Anul trecut, aproximativ 7 milioane de turiști s-au bucurat de panorama pe care o oferă.  

Foto © Giovanni Gagliardi | Dreamstime.com 

Doriana Matei

Recent Posts

„Fiecare copac, o schimbare”, primul proiect de împădurire al grupului DIGI

Grupul DIGI a demarat campania „Fiecare copac, o schimbare”, primul proiect de împădurire al companiei, derulat în colaborare cu Asociația…

2 ore ago

Jason Silva: Viitorul e cibernetic și psihedelic

Jason Silva este speaker, futurist, storyteller și realizator de film, dar cel mai cunoscut este pentru rolul de prezentator al…

2 ore ago

Românii și-ar cumpăra pompe de căldură dacă statul ar acorda subvenții

Mai mult de un sfert (27,51%) dintre respondenții unui sondaj realizat la solicitarea Ariston România plănuiesc să achiziționeze o pompă…

3 ore ago

Cifră de afaceri de 3,57 mld. $ pentru Rompetrol Rafinare în primele nouă luni din 2024

Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International (Rompetrol), a înregistrat, în primele 9 luni din 2024, o cifră de…

3 ore ago

Delgaz Grid primește 200 de milioane de euro de la BEI pentru modernizarea rețelei

Banca Europeană de Investiții (BEI) acordă un împrumut de 200 de milioane de euro distribuitorului român de energie Delgaz Grid…

3 ore ago

Magda Costache, Sezamo: Supermarketul online al viitorului

Cu o carieră de peste 19 ani în finance, Magda Costache este, din septembrie, noul CEO interimar Sezamo, supermarketul online…

3 ore ago