Stiri

Spark își închide activitatea în România. Care sunt motivele acestei decizii?

Reading Time: 2 minute

Într-o notificare trimisă utilizatorilor, compania de închirieri mașini electrice Spark anunță că își închide activitatea din România începând cu data de 1 februarie 2024. Potrivit companiei mediul de afaceri nefavorabil și refuzul autorităților de a susține transportul cu mașini electrice, stau la baza acestei decizii.

De la lansarea noastră în 2019, am fost onorați să avem alături o comunitate dedicată, gata să facă schimbări de mentalitate și rutine, pentru a avea un oraș mai verde, cu emisii reduse de CO2 și mai puțin zgomot.

Decizia de închidere a fost luată în contextul unui mediu de business nefavorabil și în lipsa unui sprijin concret al autorităților locale pentru soluțiile de transport public alternativ, eco-friendly, printre care amintim și introducerea taxei de parcare pentru companiile care au în portofoliu vehicule electrice și desfășoară activități de car-sharing.

Încetarea oferirii serviciilor SPARK se face în conformitate cu punctul 11.9 din Termenii și Condițiile Generale: „Oricare dintre Părți are dreptul de a denunța unilateral Contractul de prestări de servicii, fără a fi necesară intervenția instanței și/sau a altei autorități, precum și fără orice procedură prealabilă, cu excepția unei notificări scrise, comunicate celeilalte părți, cu 14 zile calendaristice înainte” pe care le poți consulta și aici și cu pct. 4.2.4 din Termenii și Condițiile aferente Planurilor de Membru, afișate în aplicația de mobil: „Spark va avea dreptul de a rezilia prezentul acord atunci când termenii și condițiile generale pentru închirierea vehiculelor SPARK dintre client și SPARK încetează”.

În perioada 15 ianuarie – 1 februarie 2024, ofertele SPARK pe termen lung vor fi restricționate progresiv. De asemenea, achiziționarea abonamentelor de membru nu va mai fi disponibilă. Toți utilizatorii care dețin planuri de membru active, a căror perioadă de valabilitate expiră după data de 1 februarie 2024, vor primi, în cont, contravaloarea perioadei achitate, rămasă neutilizată.

Din păcate, povestea SPARK se încheie aici, iar noi dorim să îți mulțumim pentru susținerea oferită
de-a lungul timpului. A fost o călătorie minunată pe care am parcurs-o împreună, prin care am încercat să protejăm mediul și să transformăm mobilitatea urbană, se arată în comunicarea companiei.

Cristi Dorombach

Recent Posts

O fabrică de baterii se va construi la Oradea cu tehnologie Lockheed Martin

Lockheed Martin și compania românească Sinteza S.A. au semnat astăzi o scrisoare de intenție pentru licențierea producției de electrolit negativ…

o oră ago

„Fiecare copac, o schimbare”, primul proiect de împădurire al grupului DIGI

Grupul DIGI a demarat campania „Fiecare copac, o schimbare”, primul proiect de împădurire al companiei, derulat în colaborare cu Asociația…

7 ore ago

Jason Silva: Viitorul e cibernetic și psihedelic

Jason Silva este speaker, futurist, storyteller și realizator de film, dar cel mai cunoscut este pentru rolul de prezentator al…

7 ore ago

Românii și-ar cumpăra pompe de căldură dacă statul ar acorda subvenții

Mai mult de un sfert (27,51%) dintre respondenții unui sondaj realizat la solicitarea Ariston România plănuiesc să achiziționeze o pompă…

8 ore ago

Cifră de afaceri de 3,57 mld. $ pentru Rompetrol Rafinare în primele nouă luni din 2024

Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International (Rompetrol), a înregistrat, în primele 9 luni din 2024, o cifră de…

8 ore ago

Delgaz Grid primește 200 de milioane de euro de la BEI pentru modernizarea rețelei

Banca Europeană de Investiții (BEI) acordă un împrumut de 200 de milioane de euro distribuitorului român de energie Delgaz Grid…

8 ore ago