Stiri

SOS Planet Afterschool deschide înscrierile pentru Bursele SOS Planet

26 mai 2021 2 min

SOS Planet Afterschool deschide înscrierile pentru Bursele SOS Planet

Reading Time: 2 minute

SOS Planet Afterschool, proiect educațional inițiat de Asociația SOS Satele Copiilor România, lansează Bursele SOS Planet, prin care elevii din clasele primare ce provin din medii defavorizate pot beneficia gratuit de programele educaționale ale afterschool-ului. O bursă constă în acces complet la serviciile afterschool-ului și la școala de vară, precum și în asigurarea facilităților de transport, catering și rechizite.

Valoarea serviciilor oferite în cadrul unei burse este echivalentul sumei de 4.500 de euro pe an, iar o parte dintre costuri sunt susținute de companiile partenere ale programului: Softelligence și BASF. Cauzei SOS Planet i s-a alăturat și Fundația Autonom care sprijină copiii prin dotarea spațiului cu materiale educaționale (jocuri, cărți, echipamente).

Printre puținele programe de acest tip inițiate de un afterschool din Capitală, Bursele SOS Planet se adresează copiilor care provin din medii vulnerabile. Conform celor mai recente analize realizate de către Asociația SOS Satele Copiilor România, cei mai mulți copii aflați în situații de risc în București provin din sectorul 1, urmat de sectoarele 5 și 4.

Aceeași analiză arată că, printre cele mai frecvente cauze ale situației de risc la copiii din Capitală se numără: factorii de risc structurali (sărăcia și statutul socio-economic scăzut), factorii de risc individuali (familii monoparentale, mame adolescente, existența unei dizabilități fizice sau psihice a părinților, părinți plecați în străinătate), evenimentele nefericite (decesul părinților, părinte aflat în detenție, părinți instituționalizați anterior), respectiv factorii de risc la nivel relațional-comportamental (neglijare, abuz, exploatare, violență domestică).

Știm deja că peste 1 milion și jumătate de copii din România sunt copii aflați la risc de sărăcie și excluziune socială. Nu doar în mediile rurale vedem această realitate tristă; și în București există mulți copii care au nevoie de acces la o educație incluzivă, axată pe dezvoltare socio-emoțională, care să rezolve provocările accelerate și agravate de contextul pandemiei. Pentru ei, am gândit programul Bursele SOS, ce oferă șanse egale la educație pentru toți copiii, indiferent de mediul din care provin sau de contextul de viață al fiecăruia și își propune să remedieze decalajele produse de pandemie”, a declarat Diana Podaru, Director General SOS Satele Copiilor România.

Diana Podaru 1

Ne bucurăm să contribuim la susținerea Burselor SOS Planet. La fel ca echipele SOS Satele Copiilor România și SOS Planet Afterschool, credem că putem ajunge la o societate mai bună – atât prin inovare, cât și prin educație. De aceea, vrem să oferim suport educațional copiilor care au cu adevărat nevoie de el”, a completat Adrian Blidăruș, CEO Softelligence.  

Andreas Lier, CEO BASF România, a declarat:

Educația este pilonul principal al dezvoltării oricărei societăți și este una dintre prioritățile noastre la BASF. Ne bucurăm să putem contribui la creșterea accesului la educație a generației de mâine” .

Orice persoană juridică sau fizică poate contribui cu donații directe în program. Acestea sunt convertite automat într-o bursă sau pot acoperi parțial programul de învățare din cadrul SOS Planet, prin susținerea transportului, a rechizitelor sau a meselor de prânz.

Mai multe detalii despre înscriere în programul Bursele SOS Planet, criterii de eligibilitate și procesul de selecție pentru ocuparea locurilor disponibile în acest moment – se găsesc aici.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: