Este posibil ca, în lunile ce urmează, rata șomajulului să se dubleze în țările din UE și în Regatul Unit, anunță Reuters citând un studiu al companiei McKinsey. În jur de 59 de milioane de locuri de muncă ar putea să fie pierdute integral sau afectate de reduceri ale salariului sau ale orelor de muncă din cauza crizei cauzate economice generate de actuala pandemie.
Firma de consultanță estimează că rata șomajului ar putea să ajungă la 7,6% anul acesta și apoi să revină la nivelul de dinainte de criză în trimestrul al patrulea din 2021. În cel mai sumbru scenariu, rata șomajului ar putea atinge nivelul de 11,2% și și-ar reveni la nivelul din 2019 abia în 2024.
Experții McKinsey apreciază însă ca impactul va varia de la o industrie la alta și de la un grup demografic la altul.
Rata șomajului în România la începutul acestui an, înainte de izbucnirea pandemiei, era de 3,9% potrivit Institutului Național de Statistică, sub media din UE.
Potrivit estimărilor, România are, în prezent, peste un milion de oameni în șomaj tehnic pe durata stării de urgență și s-au pierdut în jur de 200.000 de locuri de muncă din cauza crizei provocate de pandemie.
Lansată în 2022, cu o investiție de 2,8 milioane de euro, Medikali, o clinică medicală privată, și-a consolidat rapid poziția…
Select Residences, cel mai recent complex rezidențial dezvoltat de Anchor Grup, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari din România,…
Integratorul de finisaje premium Quadra Casa marchează o nouă premieră cu impact internațional prin atragerea în exclusivitate a colecțiilor de…
Reîntoarcerea la birou continuă să crească în acest an, pe măsură ce angajații resimt tot mai mult nevoia de interacțiune…
Golin România a obținut 11 premii din 16 nominalizări la ediția din acest an a Romanian PR Award: 3 Golden…
Asociația pastel, dedicată misiunii #NicioLunăFărăOFaptăBună, anunță lansarea proiectului PractiLand, o inițiativă susţinută de Kaufland România, menită să transforme educația practică…