Statisticile arată că, în România, timpul mediu de sosire al ambulanței este de 16 minute, semnificativ mai mare comparativ cu țări precum Germania sau Marea Britanie, unde ambulanțele ajung în doar 3 minute. Această întârziere contribuie la aproximativ 80.000 de decese anuale, cauzate de lipsa accesului rapid la prim ajutor. În plus, 70% dintre cazurile tratate în Unitățile de Primiri Urgențe (UPU) sunt situații medicale care ar putea fi gestionate eficient în ambulatoriu.
Un alt aspect alarmant este distribuția inegală a personalului medical, atrage atenția dr. Adina Alberts. Din cei peste 65.000 de medici cu drept de liberă practică din România, doar 7,8%, adică aproximativ 5.000, activează în mediul rural, în condițiile în care aproape 48% din populația țării locuiește în aceste zone. Această disproporție accentuează inegalitatea în accesul la servicii medicale de bază pentru milioane de români.
Platforma eTELEDOC redefinește standardele în telemedicină, oferind acces rapid și direct la un medic specialist, exact atunci când fiecare secundă contează. Fără intermediari și fără timp pierdut, platforma funcționează non-stop, fiind accesibilă de oriunde și oricând. Dezvoltată de dr. Adina Alberts, eTELEDOC este singura platformă de telemedicină din România care integrează o Cameră de Gardă Virtuală, operațională 24/7, ce permite conectarea pacienților cu un specialist în medicină de urgență, în mai puțin de 20 de secunde. Lansată în 2022, platforma este folosită deja de peste 40 000 de pacienți și are ca obiectiv atingerea unui milion de abonați în următorii trei ani, contribuind la creșterea accesibilității serviciilor medicale rapide și eficiente pentru toți românii.
„Ne folosim smartphone-urile pentru o mulțime de lucruri, dar prea puțin pentru sănătate, mai ales în situații medicale apărute brusc. Fiind și eu părinte, apreciez enorm faptul că pot consulta imediat un specialist, fără a expune copilul sau familia riscurilor asociate supraaglomerării din secțiile de urgență. Ideea acestei platforme a apărut din dorința de a oferi acces rapid la medici specialiști, eliminând barierele timpului și distanței, astfel încât orice problemă de sănătate să fie abordată prompt și eficient. Platforma are integrat și numărul unic de urgență 112, astfel încât medicul eTELEDOC să poată accesa rapid serviciul SMURD sau Ambulanța, atunci când situația o impune”, explică dr. Adina Alberts, subliniind că „eTELEDOC nu înlocuiește pe nimeni, ci doar ocupă această nișă total neacoperită în România, și anume accesul rapid la medic, în regim de permanență”.
„Am creat această platformă web pentru a elimina barierele legate de timp, locație, deplasare sau costuri variabile, oferind acces rapid și simplu la servicii medicale esențiale. Într-o țară unde doar 7,8% dintre medici deservesc zonele rurale, eTELEDOC extinde considerabil accesul la îngrijire pentru comunitățile defavorizate din punct de vedere medical. Practic, aducem cei mai buni medici specialiști direct pe telefon, tabletă sau calculator. Camera de Gardă Virtuală, disponibilă 24/7, include funcționalități inovatoare precum consultațiile <> și posibilitatea de a încărca istoricul medical direct în platformă, asigurând sfaturi personalizate și precise. Mai mult, dosarul medical al pacientului se transmite automat serviciului 112 din aplicație, în caz de urgență. Înclusiv geolocația apelantului este vizibilă medicului eTELEDOC, acesta putând-o transfera echipajului mobil. Astfel, întreaga familie are la dispoziție suport medical imediat, exact atunci când contează cel mai mult”, precizează dr. Adina Alberts.
Serviciul eTELEDOC integrează două module principale: Camera de Gardă Virtuală, care gestionează prompt situațiile medicale apărute brusc și care nu pun viața în pericol, oferind suport accesibil și expertiză de încredere pentru cazurile grave ce necesită intervenție rapidă, și Ambulatoriul de Specialitate Virtual, care asigură acces facil și profesionist pentru o gamă largă de specialități medicale, pe bază de programare. Printre specialitățile disponibile se numără cardiologie, neurologie, pneumologie, medicină internă, pediatrie, diabet și boli metabolice, dermatologie, chirurgie plastică, nutriție, recuperare medicală, psihologie, medicină de familie și medicină de urgență.
În perioada următoare, obiectivul principal al fondatoarei eTELEDOC, dr. Adina Alberts, este consolidarea poziției pe piața locală, extinderea audienței și diversificarea tipologiei de clienți.
„În următoarele 3 luni, ne propunem să ajungem la 150.000 de utilizatori, iar în următorii trei ani, să atingem pragul de 1 milion de utilizatori. Beneficiile pentru pacienți sunt considerabile, mai ales având în vedere că majoritatea ambulanțelor din România se deplasează fără un medic la bord, iar la nivel național există doar 900 de medici de urgență pentru 19 milioane de locuitori. În funcție de patologiile predominante, eTELEDOC va desfășura campanii ample de educație pentru sănătate și prevenție a îmbolnăvirilor. De asemenea, platforma permite companiilor să achiziționeze pachete de sănătate personalizate, ce includ servicii dedicate angajaților și familiilor acestora, cu beneficii fiscale, costuri accesibile și acoperire oriunde în lume”, explică dr. Adina Alberts, punctând că cei 1 milion de urmăritori de pe Facebook reprezintă „mai mult decât un număr. Ei sunt dovada că împreună putem schimba modul în care privim sănătatea și accesul la îngrijire. Conferința intitulată <<1 MILION DE MULȚUMIRI!>> este primul eveniment organizat pentru a celebra această reușită pe care am atins-o împreună”.
În România, pe 8 noiembrie, numărul de tranzacții cu carduri Visa a crescut cu 53,3% comparativ cu Black Friday 2023.…
Danubius, lider în furnizarea de soluții fiscale integrate din România, împreună cu Banca Transilvania, cea mai mare instituție de credit…
Primele trei trimestre din 2024 s-au încheiat cu investiții imobiliare în valoare totală de aproape 650 milioane de euro în…
Ministerul Energiei anunță semnarea unui contract important pentru finanțarea proiectului de reabilitare și modernizare a microhidrocentralei cu puterea instalată de…
Ministerul Energiei a lansat în consultare, programul „Urban Up,” prin care asociațiile de proprietari din toată țara vor putea accesa…
Compania Techbolide, dezvoltator de soluții software și tehnologii IoT specializat în waste management și digitalizarea proceselor de business, anunță relocarea…