Solutii Bosch pentru case inteligente
Reading Time: 2 minuteIncepand din 1 ianuarie 2016, Bosch isi consolideaza activitatea in domeniul solutiilor pentru casa inteligenta prin lansarea unei noi filiale – Robert Bosch Smart Home GmbH.
Filiala nou fondata va reuni activitatile companiei privind casa inteligenta, inclusiv expertiza privind programele informatice si sistemele de senzori. In viitor, noua companie va oferi numeroase produse si servicii pentru locuintele conectate la o singura sursa: spre exemplu, o noua solutie care poate raporta efractiile si poate ajuta la controlul incalzirii pentru a economisi energia.
Primele produse Bosch din acest domeniu vor putea fi comandate din ianuarie 2016 si este vorba de consola de: comanda Bosch pentru casa inteligenta, un termostat inteligent si un sistem de contact pentru usi sau ferestre. Sistemul va fi prezentat prima data in cadrul targului Consumer Electronics Show (CES, 6-9 ianuarie 2016) din Las Vegas.
Potrivit expertilor in domeniu, pana in 2020, aproximativ 230 milioane de case din intreaga lume, adica 15% din toate gospodariile, vor fi dotate cu tehnologii de casa inteligenta.
Solutiile Bosch pentru sistemul casa inteligenta implica faptul ca o singura platforma este suficienta pentru a interconecta sistemul de incalzire, sistemul de iluminare, alarmele de fum si aparatele electrice dintr-o casa. Toate acestea pot fi ulterior controlate utilizand doar un telefon inteligent sau o tableta.
Nucleul sistemului este consola de control pentru casa inteligenta Bosch, un dispozitiv central de comanda care conecteaza toate componentele intre ele, precum si la reteaua internet.
In viitor, utilizatorii vor putea utiliza aplicatia Bosch pentru casa inteligenta pentru a combina functiile de baza ale dispozitivelor independente. Spre exemplu, solutia de contact usi si ferestre raporteaza daca o fereastra este deschisa. Intr-o astfel de situatie, sistemul poate reduce in mod automat incalzirea in camera vizata, in functie de setarile alese de utilizator. Totodata, utilizatorii isi pot consulta telefoanele inteligente oriunde, in orice moment, pentru a verifica daca usile si ferestrele sunt deschise sau inchise. In cadrul versiunilor viitoare ale solutiei de contact usi si ferestre, sistemul va declansa alarma daca este sparta o fereastra sau o usa in timp ce locuitorii casei sunt absenti – ceea ce inseamna ca nu va mai fi necesar un sistem separat de alarma.
In ceea ce priveste conectivitatea, sistemul casa inteligenta Bosch este modular si extensibil, iar dispozitivele compatibile realizate de catre alti producatori sunt usor de conectat la acesta.
Grupul Bosch este prezent pe piata din Romania de peste 20 de ani si numara aproximativ 3.000 de angajati in patru entitati. In anul 2014, Bosch a inregistrat un volum de vanzari de 210 milioane de euro. Pe langa noul centru de cercetare – dezvoltare si unitatea de productie pentru tehnologia auto din Cluj, Bosch mai opereaza si o unitate de productie de tehnica liniara si una de tehnologie auto in Blaj, precum si un centru de consultanta si asistenta tehnica in Timisoara. In Bucuresti, exista o societate de distributie de scule electrice si accesorii, termotehnica, sisteme de securitate si siguranta si produse destinate industriei auto. In plus, in capitala exista o filiala a BSH Hausgeräte GmbH, activa pe piata electrocasnicelor.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz