Second medical opinion, a doua șansă la viață
Reading Time: 2 minuteÎn România, unul din zece pacienți primește un diagnostic greșit, arată un raport al Institutului Naţional de Diagnostic.
Mai mult, unul din șase pacienți se teme că ar putea primi un diagnostic incorect sau un plan de tratament ineficient, în special din cauza nivelului scăzut al încrederii oamenilor în sistemul public de sănătate.
În acest context, un număr tot mai mare de persoane apelează la second medical opinion care implică repetarea setului de analize sau alegerea unui medic diferit pentru interpretarea rezultatelor obținute în urma investigațiilor medicale realizate.
De cele mai multe ori, pacienții decid să apeleze la second medical opinion atunci când primesc diagnosticul unor boli grave, însă orice persoană are dreptul de a opta pentru un al doilea aviz medical conform Legii 46/2003, art. 11 din România. Repetarea analizelor sau discuția cu un alt medic le aduce pacienților numeroase beneficii, printre care: confirmarea 100% a diagnosticului, alegerea celui mai bun tratament care există în concordanță cu rezultatele analizelor și cu istoricul său medical, identificarea opțiunilor și aflarea tuturor implicațiilor schemei de tratament alese.
“Asigurările private de sănătate reprezintă cea mai sigură alternativă pentru a avea certitudinea unui second medical opinion avizat. Astfel, pacientul va avea o perspectivă cât mai clară asupra situației în care se află și asupra pașilor pe care trebuie să îi urmeze pentru a se însănătoși”, afirmă Zahal Levy, Președintele MediHelp Internațional.
Ținând cont de faptul că, în ultimii ani, a crescut preocuparea românilor pentru starea lor de sănătate și dorința de a primi tratamentul de care au nevoie, second medical opinion reprezintă încă un pas important făcut de către pacienți pentru a se asigura că primesc cea mai bună îngrijire medicală de care au nevoie. Accesarea acestui serviciu în cadrul unei rețele chirurgicale internaționale care include lideri de opinie Paneuropeni, dar și globali, în domeniul oncologiei și al chirurgie oncologice, având membri în 54 de țări, se poate face prin NESAcard pentru doar 33 euro / an.
“În acest context, asigurările private de sănătate reprezintă cea mai sigură alternativă pentru a avea certitudinea unui second medical opinion avizat. Astfel, pacientul va avea o perspectivă cât mai clară asupra situației în care se află și asupra pașilor pe care trebuie să îi urmeze pentru a se însănătoși. Pentru a veni în sprijinul persoanelor care se găsesc în situații medicale dificile, împreună cu asiguratorul britanic LAMP Insurance, am creat NESAcard – un produs care acoperă investigațiile inițiale în cazul diagnosticului de cancer sau beneficiul bani, în cuantum de 2000 euro, dar și second medical opinion, în cadrul NESA (New European Surgical Academy)”, afirmă Zahal Levy, Președintele MediHelp Internațional.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz