Sebastian Dobrincu: “Trebuie să găsim granița unde putem implementa măsurile sustenabile fără să ne schimbăm radical stilul de viață”
Reading Time: 2 minuteRevelația noii generații de antreprenori, care a transformat pasiunea pentru programare într-o carte de vizită folosită din București până în Silicon Valley, face bani în America, dar trăiește cu sufletul în România și vrea să trăiască într-un mediu sănătos și sustenabil.
Pentru cei care ajung să experimenteze medii de business variate, din alte culturi, cum este și cazul lui Sebastian Dobrincu, comparația este un factor de progres ce te determină să evaluezi corect diferențele de abordare și mai ales de mentalitate și să aplici strategii de business personalizate.
Invitat în podcastul MOON Channel powered by Volkswagen România și prezentat de Iulia Ionescu, acesta a atins câteva puncte sensibile, dar esențiale ce fac referire la viitorul sustenabil atât în viața de zi cu zi, cât și în mediul de afaceri: “Un mare câștig al vremurilor actuale este faptul că tinerii antreprenori au un spațiu în care se pot exprima liber, pot implementa ideile cu ușurință și au beneficii pe care alte generații de business nu le-au avut. Digitalizarea și globalizarea au determinat un nou tip de curaj productiv și creativ. Recunosc că cea mai mare provocare întâlnită pe drumul de întoarcere acasă a fost reprezentată de relațiile sociale din domeniul antreprenorial, motivațiile extrem de diferite. ”
Alegerile pe care unii le consideră eforturi sunt considerate de Sebastian chiria pentru planeta pe care trăim și susține că mașinile electrice sunt viitorul dacă vrem să salvăm mediul în care respirăm: “Cred că oricum este un preț mult prea mic pentru frumusețile pe care aceasta ni le oferă și mai cred că trebuie să găsim granița unde putem implementa măsurile sustenabile fără să ne schimbăm radical stilul de viață.
E important să facem lucruri mărunte pentru noi care nu ne deranjează, dar care sunt importante pentru planetă.
Spre exemplu, eu evit să cumpăr apă în sticle de plastic, nu mai las lumina aprinsă inutil, prefer mașinile electrice pentru că nu poluează și nu provoacă zgomot și îmi oferă, totodată, un alt tip de confort, și mă responsabilizează în același timp. Acestea sunt niște obiceiuri mici cu rezultate mari”.
A descoperit în România oportunități de business pe care în țările supradezvoltate nu le ai și consideră că atât Europa, cât și țara noastră au luat măsuri legislative radicale în ceea ce privește viitorul verde, dezvoltarea sustenabilă și responsabilizarea socială: “Este motivant pentru mine să mă întorc într-o țară în care văd atâtea oportunități de dezvoltare. Aș vrea să contribui prin forțele proprii la treaba asta și încerc să văd binele din fiecare lucru”.
Urmărește podcastul despre alegeri sustenabile pentru un viitor sănătos aici:
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz