Școala de bani pe roți a ajuns la peste 6.000 de elevi
Reading Time: 2 minutePeste 400 de ateliere de educație financiară au fost susținute până acum în cadrul programului Școala de bani pe roți, în timp ce pentru 2018 sunt estimate peste 500.
Cel mai extins program național de educație financiară pentru copii, Școala de bani pe roți, a încheiat anul trecut cu opt orașe parcurse de la sud spre nord, peste 6000 de elevi participanți și peste 400 de ateliere de educație financiară. Traseul Școlii de bani pe roți prin țară continuă în 2018, iar pe pe 15 ianuarie, atelierele ajung la Iași, arată BCR, într-un comunicat de presă.
În cadrul proiectului Școala de bani pe roți, copiii cu vârste cuprinse între șapte și 14 ani învață, prin diferite jocuri, cum circulă banii prin lume, ce este globalizarea și ce efecte pot avea deciziile financiare asupra lor și a celor din jur. Atelierele au loc în camionul FLiP, a cărui remorcă modulară se transformă într-un spațiu de joacă și sală de curs. Timp de 90 de minute, grupuri de câte 15 elevi află, cu sprijinul unor traineri specializați, de ce este important să economisească și să învețe valoarea banilor.
„Obiectivul proiectului Școala de bani pe roți este să facem educația financiară accesibilă unui număr cât mai mare de copii. În 2017, am făcut pași importanți în această direcție și suntem bucuroși că FLiP a fost primit în fiecare oraș parcurs până acum cu atât de multă deschidere. În 2018 ne propunem ca în cadrul atelierelor să aducem peste 10.000 de copii din țară și să formăm cu sprijinul trainerilor noștri o generație de tineri responsabili din punct de vedere financiar”, declară Andreea Nicoleta Deliu, coordonatoare Școala de bani.
„Programul Școala de bani pe roți are impact, produce schimbari, deschide minți și cred că acesta este cel mai mare câștig al nostru, ca traineri, să vedem că elevii care vin la ateliere pleacă mai pregătiți și mai atenți la ce se întâmplă în jurul lor. Aștept cu entuziasm continuarea traseului și îmi doresc să văd din ce în ce mai mulți copii care ne trec pragul în 2018”, spune Alexandra Mircea, trainer Școala de Valori.
În 2017, camionul FLiP a parcurs peste 1000 de km pentru a duce Școala de bani pe roți în București, Constanța, Tulcea, Galați, Focșani, Bacău, Vaslui și Piatra Neamț.
Școala de bani pe roți este un proiect realizat în parteneriat cu BCR Leasing și Fundația Vodafone România, fiind o componentă a programului național de educație financiară al BCR – Școala de bani, care se adresează copiilor, adolescenților și adulților. În ultimul an, peste 700 de angajați ai BCR au devenit, în mod voluntar, profesori de educație financiară și au oferit, până acum, unui număr de 10.000 de români workshopuri de educație financiară, în cadrul proiectului Școala de bani – ore de educație financiară pentru adulți.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz