Cum plănuiește Giuseppe Raciti, un chef sicilian din ghidul Michelin care a început o colaborare cu Sciccheria Ristorante Italiano, un lanț de restaurante din București, să aducă experiențele fine-dining din celebrul ghid mai aproape de gurmanzii din România
Giuseppe Raciti este Executive Chef la Zash Country Boutique Hotel, al cărui restaurant a fost răsplătit de celebrul ghid Michelin cu o stea și așteaptă din moment în moment să o primească pe a doua. De-a lungul timpului, cheful italian a lucrat într-unele dintre cele mai apreciate restaurante din lume, cum ar fi San Domenico Palace Hotel (din Taormina), Palace Hotel (din Gstaad) sau Klum Hotel (din St. Moritz). Cu un astfel de CV, cheful italian putea să lucreze oriunde în lume, însă a ales să se stabilească în Sicilia, locul nașterii sale și să călătorească frecvent în București, unde a început o colaborare cu Sciccheria Ristorante Italiano. Prin această colaborare, cheful italian oferă consultanță culinară continuă și este prezent constant în bucătăria celor două restaurante din București, unde veghează atent menurile și se asigură că fiecare preparat respectă cele mai înalte standarde de calitate și creativitate.
Sub umbrela „Issima”, restaurantul Sciccheria organizează, împreună cu Giuseppe Raciti, evenimente corporate și private, cine manifest, lansări de produse și servicii și poate aduce preparate demne de ghidul Michelin la conferințe și întâlniri de afaceri pe care companiile le organizează la propriul sediu. Pentru astfel de evenimente, chef Raciti gătește cu ingrediente aduse direct din Sicilia și îi răsfață pe participani cu preparate care i-au adus recunoașterea ghidului Michelin.
„Bucătăria mea s-a născut din mândria de a fi sicilian și dintr-o apreciere foarte mare pentru produsele noastre locale, pe care vreau să le pun în evidență. Pentru mine, nu a fost greu să aduc experiența Michelin în România, pentru că am găsit aici, la Sciccheria, un mediu foarte profesional, cu oameni bine pregătiți și cu echipamentele și disciplina specifice bucătăriilor de top. Toată echipa, de la bucătări la ospătari m-a făcut să mă simt binevenit și mi-au oferit sprijinul necesar pentru a lucra la aceleași standarde ca acasă”, spune chef Giuseppe Raciti într-un interviu pentru revista Biz.
Restaurantul oferă posibilitatea alegerii dintre trei tipuri de meniuri special gândite pentru evenimente: BounISSIMA, ElegantISSIMA și GrandISSIMA, o experiență supremă a evenimentelor culinare, în prezența lui Giuseppe Raciti. Meniurile propuse au prețuri cuprinse între 80 și 120 de euro, iar experiența poate fi completată de un program de muzică live, de un sommelier care se ocupă de partea de wine-pairing, dar și de un set-up personalizat al sălii. Printre preparatele cu care sunt răsfățați participanții la astfel de evenimente se numără creveți roșii de Mazzara, scoică cu cremă de conopidă, ulei de vanilie, lămâie și caviar, cod sărat, tartelletta alla Norma, supă de roșii și căpșune, file de vită, tort de morcovi sau pastă de migdale și cremă de fistic.
Stilul culinar al lui Giuseppe Raciti este unul fusion, care combină tehnici moderne cu elemente tradiționale, pentru a experiențe unice și memorabile. Nu de puține ori, chef Raciti se inspiră din aromele și tradițiile siciliene, considerând preparatele pe care le gătește o odă dedicată acestui tărâm. Chiar dacă la prima vedere nu pare, între români și sicilieni sunt foarte multe asemănări, ambele popoare fiind deschise la a încerca experiențe noi, mai ales atunci când vin din zona gastronomică.
„Pentru noi colaborarea reprezintă o imensă oportunitate de inspirație, claritate și formare profesională. Este o colaborare fără egal astăzi în România pe care o facem din dorința de a aduce gustul, rafinamentul și perfecțiunea preparatelor Michelin mai aproape de pasionații de gastronomie din țară, care nu își permit din mai multe puncte de vedere să facă un parcurs întreg gastronomic, așa cum se practică la restaurantele premiate. Noi ne considerăm pionieri la momentul actual și ne bucurăm că am putut să oferim clienților ocazia să guste chiar și un sigur dish apreciat de inspectorii ghidului Michelin”
Claudia Militello, cofondatoare Sciccheria Ristorante Italiano
Prin colaborarea cu chef Raciti, restaurantul italian din București reușește să aducă o adevărată experiență fine-dining pasionaților de gastronomie din țară, dar și evenimentelor corporate și private, unde aceasta lipsea de cele mai multe ori.
Rezervari: 0757191324
fb-sciccheria/insta-sciccheria_ristorante_italiano
În premieră pentru România, Code for Romania inaugurează un spațiu fizic dedicat monitorizării și înțelegerii alegerilor prezidențiale și parlamentare. „Elections…
Lockheed Martin și compania românească Sinteza S.A. au semnat astăzi o scrisoare de intenție pentru licențierea producției de electrolit negativ…
Grupul DIGI a demarat campania „Fiecare copac, o schimbare”, primul proiect de împădurire al companiei, derulat în colaborare cu Asociația…
Jason Silva este speaker, futurist, storyteller și realizator de film, dar cel mai cunoscut este pentru rolul de prezentator al…
Mai mult de un sfert (27,51%) dintre respondenții unui sondaj realizat la solicitarea Ariston România plănuiesc să achiziționeze o pompă…
Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International (Rompetrol), a înregistrat, în primele 9 luni din 2024, o cifră de…