Sciccheria Ristorante Italiano: Experiențe culinare de top
Reading Time: 2 minuteDacă găsirea unui restaurant ideal pentru întâlnirile de afaceri este o provocare cu care vă confruntați, mai ales astăzi, când domeniul HoReCa trece printr-o serie de schimbări semnificative, este bine să știți că am identificat locul perfect. Este chiar în centrul Bucureștiului, meniul a început să primească deja consultanța unui chef italian, a cărui muncă la restaurantul Zash a fost răsplătită cu o stea de celebrul Ghid Michelin, iar serviciile sunt pe măsură la restaurantul Sciccheria.
Dacă am reușit să vă stârnesc curiozitatea, este vorba despre noul restaurant Sciccheria, deschis la începutul anului, cu o investiție de peste 500.000 de euro din acționariatul căruia face parte și omul de televiziune Virgil Ianțu.
Restaurantul Sciccheria a inițiat, sub conceptul „Issima” o colaborare inedită în România, cu chef Giuseppe Raciti, cel care a adus restaurantului Zash din Sicilia o stea Michelin. Prin această colaborare, chef Raciti devine consultant permanent și alături de echipa Sciccheria, introduce preparate noi în meniu, aduce viziunea proprie anumitor preparate consacrate ale brandului și contribuie la pregătirea personalului și la organizarea unor cine de degustare pentru oaspeții restaurantului. Este o colaborare unică în România, care nu vine doar cu mâncare excelentă, ci și cu beneficii pentru întregul univers fine-dining din țară, în care pregătirea personalului de către un chef cu experiență în bucătăriile unor restaurante cu stele Michelin, este o veste excelentă.
Restaurantul își întâmpină oaspeții cu un meniu italienesc, cu influențe siciliene, bazat pe aceleași principii gastronomice cu care brandul și-a obișnuit comunitatea: ingrediente de calitate, curatoriate de la producători de top din Italia și România, toate gătite cât mai natural, la temperaturi scăzute, pentru a crea mâncăruri savuroase și sănătoase. Din meniul restaurantului fac parte și preparate demne de ghidul Michelin cum este oul poșat crocant pe pat de provola dulce și fructe de pădure, pește spadă în stil mediteranean sau un desert savuros realizat cu „Aur verde din Sicilia” – înghețată și cremă de fistic.
Fie că este vorba despre un prânz de afaceri sau o cină cu echipa, ori cu un partener de business important, fie că pregătiți un eveniment corporate sau unul cu echipa, noul restaurantul din lanțul Sciccheria poate reprezenta alegerea ideală.
Sciccheria Rosetti, str. Tudor Arghezi, nr. 4
fb-sciccheria/insta-sciccheria_ristorante_italiano
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz