SAP România: „Firmele IT se pot reloca foarte ușor”
Reading Time: < 1 minutCristian Popescu, Managing Director SAP România, consideră că scutirea de impozit pe venit pentru programatori și-a atins scopul și România a devenit performantă în acest domeniu, dar atrage atenția că eliminarea acestei măsuri ar putea duce la relocarea firmelor de IT în alte țări.
„Cred că măsura și-a atins scopul, România este performantă acum. Pe de altă parte, nimeni nu poate să facă o analiză cu privire la impactul lipsei acestui sprijin acordat industriei IT. Cred că ar fi interesant să se vadă întregul, cum facem să păstrăm această performanță. (…) Cred că cineva ar trebui să calculeze foarte bine impactul eliminării măsurii și ce altceva ar putea fi pus în loc pentru a continua această performanță. Industria IT, și nu numai, se poate reloca foarte rapid. Vorbeam cu cineva din industria manufacturieră și îmi spune că, în mai puțin de o lună, totul se poate reloca, pentru că utilajele se pot lua în leasing. Avem un avantaj competitiv ca națiune și important este să-l păstrăm. Companiile din IT vor adăuga și mai multă valoare adăugată”, a declarat șeful SAP România, la o întâlnire cu presa.
SAP România a încheiat 2018 cu o cifră de afaceri de 502,2 milioane de lei, profitul brut fiind de 226,5 milioane de lei. Filiala din România a gigantului software german are în prezent 702 de angajați, până la finalul anului mai fiind disponile 6 poziții în centrele din țară. SAP România își desfășoară activitatea în trei centre: Bucuresti (443 de angajați), Timișoara (153 de angajați) și Cluj (106 de angajați). Cel mai tânăr angajat SAP România este la Timișoara, un student în vârsta de 20 de ani.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz