Tech Stiri

SAP România caută 100 de programatori

5 dec. 2018 2 min

SAP România caută 100 de programatori

Reading Time: 2 minute

SAP România și-a crescut numărul de angajați în 2018, ajungând la finalul lunii septembrie la 704 specialiști în sediile sale din București – 466, Timișoara – 122 și Cluj-Napoca – 116. Pentru anul 2019, compania are deschise încă 100 de poziții tehnice și non-tehnice, a anunțat Cristian Popescu, Managing Director, SAP România, în cadrul unei conferințe de presă.

De asemenea, Echipa de Data Science din București, una din cele 3 divizii SAP la nivel global, este în plin proces de recrutare și are 10 poziții disponibile pentru perioada următoare. Primii specialiști se vor alătura echipei în luna decembrie 2018, procesul continuând și în 2019. Pentru aceste poziții sunt vizați tinerii cu rezultate excepționale, absolvenți ai facultăților tehnice, de matematică sau informatică, atât din țară, cât și din străinătate.

Specialiștii Data Science din România vor contribui la dezvoltarea de software și implementarea de funcționalități de tip Machine Learning și Inteligență Artificială în soluțiile standard SAP.

Made in România

Experții data science români lucrează la un proiect multianual cu o companie de cale ferată națională din Asia Centrală,  având ca scop predicția cantităților de mărfuri ce vor fi transportate în anul următor și optimizarea mersului trenurilor de marfă, pentru a utiliza în mod eficient capacitatea de transport a rețelei de căi  ferate. Alte obiective ale proiectului sunt optimizarea numarului de vagoane pentru fiecare categorie de marfă și a numărului de locomotive, împreună cu distribuirea judicioasă a acestora în principalele noduri feroviare.

Un alt proiect de succes realizat anul acesta a fost pentru o companie din domeniul extracției de petrol din SUA. Obiectivul proiectului a fost predicția întreruperilor în exploatarea puțurilor de petrol produse de cauze naturale, cum ar fi acumulările de parafină ori apă.

Developer’s Workshop

Cu aceeași ocazie, oficialul SAP a prezentat oficial noul proiect d-shop sau “The Developer’s Workshop”, un program implementat de companie la nivel global. d-shop constă într-un laborator pentru testarea potențialului prezentat de tehnologiile Internet of Things (IoT), Machine Learning și Blockchain. Specialiștii SAP pot genera noi idei cu aplicabilitate în business, utilizând echipamente (senzori, kituri Raspberry PI, imprimante 3D) și software de ultimă generație.

Printre prototipurile dezvoltate de inginerii români se numără: HR Assistant – un asistent virtual (chatbot) care preia din sarcinile operaționale ale angajaților SAP. Acesta se bazează pe capabilitatea soluției Conversational AI de procesare a limbajului natural, care, integrată cu Alexa, sistemul dezvoltat de Amazon, le oferă specialiștilor sprijin în derularea unor activități precum deconturi de cheltuieli, cereri de deplasare, rezervări de bilete de avion, etc. Sistem inteligent de monitorizare și gestionare a traficului – specialiștii SAP România testează modul în care tehnologia Machine Learning poate contribui la îmbunătățirea traficului bucureștean, prin sincronizarea inteligentă și evolutivă a semafoarelor dintr-o intersecție importantă a capitalei (Charles de Gaulle). Asistent pentru înlocuirea componentelor defecte folosind SAP Leonardo Machine Learning. În procesul de mentenanță a diverselor echipamente industriale sau mijloace de transport ( ex. trenuri, metrouri etc.), după detectarea componentei defecte, ce trebuie înlocuită, tehnicianul se confruntă cu mari dificultăți în a identifica numărul serial asociat acesteia. Cu ajutorul aplicației prezentate, se poate identifica piesa defectă direct în catalogul de produse (prin recunoaștere de imagine). În pasul următor, se poate plasa automat comanda pentru altă componentă, sau se poate accesa documentația în vederea ușurării procesului de mentenanță (sunt situații în care o anumita piesă se înlocuiește împreună cu alte subansambluri). Sistemul utilizează mai multe modele de tip “deep neural network”.

 

 

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: