S-a încheiat a patra reuniune anuală a operatorilor de rețele din România
Reading Time: 2 minuteRONOG 4 reunește în fiecare an reprezentanți ai operatorilor de rețele din România dar și din străinătate. La eveniment mai participă și furnizori de servicii de conținut, furnizori de soluții de securitate a rețelelor, asociații și organizații ale furnizorilor de servicii de telecomunicații, instituții și organisme cu atribuții în domeniu.
Evenimentul a fost structurat în patru secțiuni ce au abordat diferite teme de prezentări și discuții pe marginea acestora.
În secțiunea Policy & Governance, Florin Dragomir de la autoritatea de reglementare ANCOM a prezentat evoluția serviciilor de acces fix la internet în bandă largă, Ionuț Andrei de la Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale a vorbit despre securitatea împotriva atacurilor cibernetice, iar Varujan Pambuccian a vorbit despre rolul pe care l-au avut micii operatori locali în dezvoltarea serviciilor în bandă largă dar și despre importanța conținutului pe internet.
Secțiunea Infrastructure / Network Operators a debutat cu o prezentare făcută de Arkadiusz Giedrojc și Jaroslaw Grabowski a unor soluții de echipamente dedicate rețelelor de la Arista Networks, Ben Hasselblatt de la Ekahau a prezentat un kit de verificare a rețelelor wireless, Miriam Kuehne de la RIPE NCC a vorbit despre serviciile pe care le furnizează organizația operatorilor din regiunea Europei, Asiei de Sud-Est și Orientului Mijlociu, iar Dana Chibac și Valentin Novac de la TP-Link Romania au prezentat o soluție de rețea wireless gestionată în cloud.
În secțiunea Security, Mihnea Grigore de la Akamai Technologies a prezentat raportul pe primul semestru din 2017 privind starea securități internetului, Bogdan Cârstoiu de la 4PSA&Hubgets a vorbit despre rolul fiecărui actor de la client la furnizor în rezolvarea provocărilor IoT iar Ramil Khantimirov a prezentat o soluție de protecție a site-urilor web împotriva atacurilor DDoS.
Ultima secțiune a evenimentului a fost IoT / IPv6, în care Matei Psatta, Digital Marketing Stategist, a arătat cum tehnologiile nu schimbă comportamentul oamenilor, aceștia fiind cei care schimbă și aleg tehnologia. Jan Žorž de la Internet Society a prezentat un utilitar gratuit destinat verificării afișării corecte a site-urilor web pentru utilizatorii care se conectează de pe o adresă IPv6, iar Mihai Apostolescu de la Ericsson Romania a prezentat o platformă destinată managementului dispozitivelor IoT.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz