BizRemote by certSIGN

Românii și-au pierdut răbdarea față de restricțiile impuse de autorități

Reading Time: 2 minute

Dacă la finalul verii lui 2020, 79% dintre respondenți erau de acord cu restricțiile impuse la acel moment, astăzi doar 51% dintre românii care au răspuns la sondaj în această primăvară mai sunt de acord.

Studiul realizat de IZI data, o agenție de studii de piață, arată că doar 21% dintre români nu erau de acord cu restricțiile din toamna, procent care a crescut până la 49% în această primăvară.  Cu toate acestea, 68% dintre respondenți consideră că virusul este periculos și foarte periculos pentru ei personal, față de 32% care cred că este puțin sau deloc periculos pentru ei (cei între 15-24 de ani cred acest lucru în proporție de 38%, timp în care 72% dintre cei de peste 44 de ani spun că virusul este periculos și foarte periculos).

Când vine vorba de pericolul la care sunt expuse categoriile vulnerabile (persoane de peste 65 de ani, persoane cu afecțiuni medicale  etc), procentul celor care cred că virusul este periculos și foarte periculos crește la 87%. Doar 13% dintre respondenți cred că virusul este puțin sau deloc periculos pentru categoriile vulnerabile.

3 din 10 români consideră că restricțiile impuse de autorități ajută la diminuarea răspândirii virusului

Studiul realizat în primăvara anului 2021 arată și faptul că 3 din 10 români consideră că restricțiile impuse de autorități ajută la diminuarea răspândirii virusului. Astfel, 61% cred că ajută în mică măsură sau deloc, 30% consideră că ajută în mare sau foarte mare măsură, în timp ce 9% nu știu deloc dacă ajută.

Merită menționat faptul că  cei între 15 – 24 de ani consideră într-o măsură semnificativ mai mare față de celelalte categorii de vârstă, că restrictiile ajută în mică măsură sau deloc (75% față de 61% la nivel de total eșantion). Pe de altă parte, 38% dintre cei peste 44 de ani consideră că ajută mult și foarte mult (vs 30% total eșantion).

Foto: © Sjankauskas | Dreamstime.com

Ovidiu Neagoe

View Comments

  • Adevarul este ca lumea s-a plictisit si nu, nu ne-am obisnuit cu noul normal...

Recent Posts

Emil Muthu, Neurony: Facturarea A.I.

Au lansat pe piață proiecte inovatoare precum Yarooms, ialoc sau jobful, pentru care au obținut finanțări de peste 4,5 milioane…

14 minute ago

Spațiu dedicat monitorizării și înțelegerii alegerilor, deschis în București

În premieră pentru România, Code for Romania inaugurează un spațiu fizic dedicat monitorizării și înțelegerii alegerilor prezidențiale și parlamentare. „Elections…

4 ore ago

O fabrică de baterii se va construi la Oradea cu tehnologie Lockheed Martin

Lockheed Martin și compania românească Sinteza S.A. au semnat astăzi o scrisoare de intenție pentru licențierea producției de electrolit negativ…

12 ore ago

„Fiecare copac, o schimbare”, primul proiect de împădurire al grupului DIGI

Grupul DIGI a demarat campania „Fiecare copac, o schimbare”, primul proiect de împădurire al companiei, derulat în colaborare cu Asociația…

17 ore ago

Jason Silva: Viitorul e cibernetic și psihedelic

Jason Silva este speaker, futurist, storyteller și realizator de film, dar cel mai cunoscut este pentru rolul de prezentator al…

18 ore ago

Românii și-ar cumpăra pompe de căldură dacă statul ar acorda subvenții

Mai mult de un sfert (27,51%) dintre respondenții unui sondaj realizat la solicitarea Ariston România plănuiesc să achiziționeze o pompă…

18 ore ago