Stiri Lifestyle

Românii preferă vacanţele Do-It-Yourself

18 apr. 2019 3 min

Românii preferă vacanţele Do-It-Yourself

Reading Time: 3 minute

Românii călătoresc tot mai mult în străinătate, iar soluţiile online şi cele de shared-economy încep să câştige teren în faţa clasicelor pachete de călătorie. Tendinţa este clară: personalizarea. De la modalitatea de transport, la alegerea spaţiului de cazare, durata şederii şi experienţele cu care aleg să îşi ocupe timpul liber, toate elementele călătoriei sunt bine documentate şi selectate de către turişti, până când aceştia ajung la varianta care se potriveşte perfect cu preferinţele lor.

antalya duden dreamstime m 116883678 1

Potrivit unui studiu realizat de compania Eurolife ERB Asigurări, mai mult de jumătate dintre români şi-ar dori să achiziţioneze, în viitor, o vacanţă pe cont propriu. O pauză binemeritată, în care nu există loc pentru neprevăzut, iar siguranţa este pe primul plan.

Cum îți faci asigurare de călătorie

Potrivit studiului Eurolife, două treimi dintre cei care au mers în vacanţă în afara ţării in 2018 au optat pentru o asigurare de călătorie în ultimele 12 luni.

De unde se informează turiştii cu privire la poliţele disponibile? Pe primul loc se situează agenţiile de turism (30,6%), urmate de site-ul companiilor de profil (22,6%), forumuri (11,9%), recomandari ale prietenilor (15.6%), magazine online (10,4%), reţele sociale precum Facebook, Twitter etc. (4,6%) sau bloguri şi reclame online (4,3%).

De ce achiziţionează românii asigurări de călătorie? Cele mai des invocate explicaţii sunt, potrivit studiului Eurolife, sentimentul de siguranţă pe care îl oferă această poliţă, dorinţa de a fi pregătiţi în cazul unui incident si de-ai proteja pe cei dragi.

În cazul celor care nu au achiziţionat o asigurare de călătorie, 4 din 10 dintre respondenţi şi-au motivat alegerea prin faptul că nu s-au gândit să cumpere un astfel de serviciu. Explicaţia? Şansele mici de a avea cu adevărat nevoie de acest tip de asigurare.

Care sunt modalităţile preferate de români pentru a achiziţiona o asigurare de călătorie? Cei mai multi aleg sa opteze pentru variantele online, in care procesul de achizitie dureaza doar cateva minute, fara a fi nevoie de alti intermediari. C In ceea ce priveste bugetul alocat pentru asigurarea de calatorie, romanii opteaza in proportie de peste 40% pentru pachetul basic (in care au inclusa doar asistenta medicala de urgenta), in timp ce 25% se orienteaza catre versiunile medii, respectiv complete (22%).

În ce priveşte intenţiile de viitor, aproape jumătate din participanţii la studiul Eurolife ERB Asigurări sunt dispuşi să aloce maxim 100 lei pentru o asigurare de călătorie de 7 zile în Europa, iar 23 % dintre ei ar plăti chiar şi peste 500 lei.

Unde calatoresc romanii infografic Eurolife

Aproape jumătate din respondenţi sunt total de acord cu faptul că asigurarea de călătorie este un produs util, în vreme ce 47% ar recomanda cu siguranţă o asigurare de călătorie, iar 43% consideră că acest tip de serviciu este atractiv. De obicei asigurarea de calatorie este achizitionata cu cateva zile inainte de calatorie (31.8% – cu 2-3 zile inainte), in timp ce peste 35% se ocupa de acest aspect cu 4-7 zile inainte de a pune piciorul pe scara avionului. Doar 13.8% dintre cei intervievati au declarat ca prefera sa si isi cumpara asigurarea chiar si cu 3 saptamani inainte.

Studiul “Asigurarea de călătorie – obiceiuri de achizitie”, realizat de Eurolife ERB Asigurări la finalul anului trecut a fost facut pe un esantion de  500 de români, cu vârsta cuprinsă între 18 – 55+ ani, de pe întregul teritoriu al României. Acesta a fost elaborat in colaborare cu compania de cercetare ISense Solutions.

La cât poate ajunge o dauna?

Asigurarea de calatorie este daca nu obligatorie, absolut necesara. Pentru ca in eventualitatea unei urgente medicale, costurile nu sunt tocmai mici comparativ cu suma pe care o aloci pentru asigurarea de calatorie. Potrivit Eurolife, pentru intarzierea unei curse aeriene pe ruta Mexic – Berlin – Budapesta, compania a platit clientului suma de 1150 de euro. De asemenea, pentru un accident la ski în Austria, costul unei intervenții medicale sumare (radiografie și imobilizarea piciorului, fără alte investigații sau intervenții) poate ajunge la peste 4.000 de lei, sumă ce poate fi economisită în cazul existenței unei asigurări de călătorie.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: