BizRemote by certSIGN Finanțe Stiri

România pixului albastru vs. România aplicațiilor dezvoltate local

29 iul. 2020 2 min

România pixului albastru vs. România aplicațiilor dezvoltate local

Reading Time: 2 minute

România este o ţară a contrastelor când vorbim despre digitalizare, trăiesc în două Românii: a pixului albastru, cu care trebuie să semnez destul de multe acte în original, și în România aplicaţiilor dezvoltate local, care ne ajută să avem cu toţii o viaţă în care să acţionăm mai repede şi în siguranţă, spune Steven van Groningen, preşedintele Confederaţiei Patronale Concordia și CEO al Raiffeisen Bank.

van groeningen concordia

„Contrastul se vede şi în raportul DESI – Indicele Economiei şi Societăţii Digitale, care este un raport european, unde stăm destul bine când e vorba de conectivitate – suntem pe locul 5 în Europa, când vorbim despre acces la internet și broadband şi stăm bine și la numărul de absolvenţi în IT, avem 5,6 faţă de media europeană de 3,6. Dar stăm cel mai prost, chiar pe ultimul loc în Europa, când e vorba de acces la servicii digitale publice. Trebuie să ne întrebăm de ce asta este important. Să avem acces la servicii digitale când vorbim despre sectorul public este extrem de important nu doar în contextul COVID, în care să evităm contactele personale. Vorbim aici despre productivitate”, a explicat Steven van Groningen, într-o conferinţă de presă online, organizată de Concordia.

El a arătat că România suferă la capitolul productivitate în lipsa digitalizării, pentru că „se pierd multe ore pentru că trebuie să mergem la ghişeu ca să înregistrăm bunurile, cum ar fi maşini şi case, chiar dacă taxele se pot plăti online”.

„Nu e greu de imaginat că dacă avem 1 milion de oameni care în fiecare an înregistrează bunurile şi pierd câteva ore la ghişeu sau cu ştampile, copii de acte etc, cât pierdem imens de mult timp şi resurse. Acestea sunt resurse care pot fi folosite pentru lucruri mai bune. Este un cost imens. Cu siguranţă vrem cu toţii salarii mai bune, pensii mai mari, dar productivitatea trebuie să crească. E un lucru care ar trebui să ne intereseze şi mai ales ca angajator, fiindcă preferăm să plătim salarii mai mari decât să pierdem timp şi resurse pe lucruri care nu creează niciun fel de valoare. Confederaţia Patronală Concordia vrea să sprijine procesul de modernizare a României şi pune la dispoziţie întreaga experienţă pe care o avem, fiindcă credem că este extrem de important să avansăm şi să creştem productivitatea, salarii şi eficienţa în România”, a subliniat van Groningen.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: