Rixos Premium Belek: Detaliile fac diferența
Reading Time: 4 minuteSituat în mijlocul frumuseților istorice, culturale și naturale, în apropiere de Munții Taurus, parcuri naționale și situri arheologice, Rixos Premium Belek nu oferă doar o vacanță de lux ci și o cultură unică de vacanță și ritualuri extraordinare datorită mării albastre atrăgătoare, naturii fascinante, plajei, bucătăriei spectaculoase, după cum ne-a spus Ana Maria Ienea, manager de vânzări pe piața din Europa de Est al Rixos Premium Belek.
Care este capacitatea hotelului și care sunt facilitățile pe care mizați?
Suntem sub conceptul de all inclusive-all exclusive, avem 707 camere și avem zona specială pentru oaspeții cei mai pretențioși, zona club, avem 40 de vile cu servicii bineînțeles diferite, cu butler, cu restaurant à la carte 24 de ore, club house.
Avem un restaurant a la carte și în incinta hotelului, restaurantul People’s, însă serviciile sunt ușor diferite față de cele de la Club Prive, mâncare, băutură, distracție, program pentru cei mici în fiecare zi, program pentru adulți, posibilitatea să ajungem în fiecare zi nelimitat la parcul tematic The Land of Legends, care este cel mai mare parc tematic din estul Europei, primul de acest fel din Turcia.
La Rixos Premium Belek ne mândrim cu cea mai lungă plajă și cel mai fin nisip din toată zona, cu o lungime de 700 de metri și o parte de 300 de metri care este alocată numai Club Prive-ului. Un alt avantaj al Rixos Premium Belek este că vilele sunt direct pe plajă.
Ne mai mândrim aici cu cele patru restaurante a la carte și vreau să le menționez în mod deosebit pe două dintre ele. Întâi, MykOrini, restaurant cu specific grecesc, care este o combinație între insulele Mykonos și Santorini. Ce este deosebit acolo este spectacolul care se petrece în fiecare seară când ies atât ospătarii, cât inclusiv bucătarul, cum spunem noi, „din pământ, din iarbă verde” și încep și dansează pur și simplu și cheamă oaspeții să danseze împreună.
Cel de-al doilea restaurant pe care țin în mod expres să îl menționez este Akșam, cu bucătărie turcească adevărată. Mai sunt Z’Asia și cel italienesc.
Land of Legends este deschis tuturor oaspeților?
Oaspeților Rixos le oferim transport și intrarea gratuită. Este deschis de dimineață de la 10, până seara la 18, dar programul nu se termină atunci. După orele 18 este un program extraordinar semnat Franco Dragone, unul dintre fondatorii Cirque de Soleil. Acolo avem Gate Parade, shopping, cel mai frumos restaurant fine dining subacvatic, singurul din Turcia. Practic, avem un orășel.
Mie îmi place să spun că Land of Legends este pentru Antalya și Turcia ceea ce este Disneyland-ul pentru Paris și Franța. Oaspeții noștri au o zonă privată, pontoane, serviciile butler și la plajă, restaurantul de la snack bar.
Câți turiști așteptați pe sezon și din ce țări majoritar?
Dacă până înainte de anul pandemic Antalya însemna Rusia, Ucraina și țările vorbitoare de limbă rusă îndeosebi, dar în mod deosebit rușii, începând cu an pandemic s-au schimbat puțin naționalitățile și avem foarte, foarte mulți din Europa de Est, impresionant de mulți turiști. Din Europa de Vest în mod deosebit nemții, englezii, chiar dacă ei vin mai mult în zona Mării Egee – este destinația lor preferată în Turcia.
Mă mândresc extraordinar cu faptul că din Europa de Est noi suntem în top România, ca zonă pe Antalya, iar ca resort suntem pe locul 3 și înaintea noastră sunt rușii și nemții, ca număr de persoane. Cel puțin asta a fost când am tras linie la sfârșit de an pandemic 2021. Foarte mulți turiști avem iarăși din țările baltice – Letonia, Lituania, Estonia -, Balcanii mai puțin. Dacă e să raportăm la numărul populației avem și foarte mulți moldoveni. Overall hotelul este plin la o capacitate 85-90% pe sezon estival (pornește la sfârșitul lui aprilie, începutul lui mai și ține până la sfârșitul lui octombrie).
Începând cu vara lui 2021 profilul turistului s-a schimbat destul de mult, acesta alegând să stea cazat mai izolat, să aibă parte de servicii cât mai luxury, next level, cum spunem noi mai ales în zona Club Prive și asta implicit înseamnă să fie cazați mai ales în zona vilelor. Deci camere superioare înseamnă și servicii puțin peste, până la cel mai înalt nivel de luxury.
Rixos Premium Belek
Cu 707 camere și 40 de vile situate direct pe plajă, Rixos Premium Belek este un resort aparte în Antalya, care integrează armonios și cel mai mare parc de distracții din estul Europei, Land of Legends. Resortul are cea mai lungă plajă și cel mai fin nisip din toată zona, cu o lungime de 700 de metri, din care 300 de metri care sunt dedicați Club Prive-ului. Vilele dispun de servicii premium: butler, restaurant à la carte deschis 24 de ore, club house.
Rixos Premium Belek are patru restaurante a la carte: MykOrini (cu specific grecesc), Akșam (bucătărie turcească adevărată), Z’Asia (bucătărie asiatică) și Piazzetta Italiana (cu specific italian). Asta, pe lângă food court, restaurantul de familie Rixy, restaurantul principal Turqouise și patiseria Éclair.
#BizAntalya este un proiect Biz, realizat în parteneriat cu Karpaten Turism, una dintre cele mai mari agenţii touroperatoare din România, specializată în organizarea de pachete și servicii turistice complexe, atât pe plan local, cât și peste hotare. Fondată în anul 1996, Karpaten Turism a fost una dintre primele agenţii touroperatoare care s-a dedicat promovării atracţiilor turistice din România și atragerii de turiști străini, reușind de-a lungul timpului să devină lider de piaţă în organizarea de circuite, croaziere și sejururi.
Agenția a primit titlul de ,,Cea mai bună agenţie de Incoming din România” din partea TopHotelAwards în 2016, 2018 și 2019, iar la galele din 2021 și 2022 a câștigat Premiul 1 la categoria Best Initiative for Supporting Global Tourism, pentru lansarea ȋn premieră a zborurilor charter către Maldive și alte destinații exotice, respectiv pentru Campania de zboruri charter către Egipt.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz