Stiri

Restaurantul Sciccheria, extindere la nivel național și internațional, în următorii cinci ani

Reading Time: 3 minute

Fondatorii Sciccheria, unul dintre restaurantele preferate ale iubitorilor de experiențe fine din București, plănuiesc extinderea la nivel național și internațional și vor deschide, până la finalul anului, un nou restaurant în București, care va fi urmat de lansări în Constanța și Cluj. În plus, antreprenorii analizează și oportunitățile de afaceri din Dubai, Londra, Paris și Roma.

După succesul înregistrat în zona de nord a capitalei, fondatorii Sciccheria își propun să replice modelul de afaceri în centrul Bucureștiului, unde vor deschide un restaurant până la finalul anului. Lansarea va fi urmată de alte orașe mari din țari, precum Constanța și Cluj. De asemenea, proprietarii analizează și oportunitățile de afaceri din Dubai, Londra, Paris și Roma.

“Încă de la deschidere, prioritatea noastră a fost să oferim oaspeților experiențe la cele mai înalte standarde, iar faptul că am reușit să creăm o comunitate de persoane care revin cu recurență ne demonstrează că pasiunea și dedicarea noastră își ating scopul. Ceea ce mă bucură extrem de mult este că am câștigat încrederea celor care ne trec pragul. Dacă la început oaspeții mergeau pe preparate iconice, cum sunt parmigiana Rossa, spaghetele carbonara, bruschetele sau caracatița, pe care le mai gustaseră, de-a lungul vizitelor în Italia, acum văd o deschidere mult mai mare către preparatele noi, mai puțin convenționale, pe care le introducem în meniu. Câteva exemple includ tartarul de avocado, mango și homar, carpaccio de crevete roșu de Mazzarra, magnum de foie gras tras în ciocolată neagră. În toate acestea, se simte foarte bine personalitatea culinară a lui Michael Passarelli”, a declarat Claudia Militello, coproprietar Sciccheria. 

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România pe Giuseppe Raciti, cheful „vulcanic”, inclus în ghidul Michelin

Astfel, în data de 15 iunie, începând cu ora 19:30, va avea loc Etnavaganza, o seară dedicată gastronomiei siciliene, cea care a consacrat Sciccheria, punând restaurantul în topul preferințelor iubitorilor de experiențe culinare. Cei doi chefi își vor încânta oaspeții cu un meniu de degustare de 7 preparate neo-siciliene, asociate cu vinuri italienești, menite să aducă un tribut mineralității terroir-ului și prospețimii caracteristice Mării Ionice. 

“Ne-am dorit să marcăm un an de Sciccheria cu un eveniment care să exprime foarte bine ADN-ul nostru sicilian și care să ofere oaspeților o experiență plăcută, memorabilă, cum nu au mai trăit în București. Asocierea celor doi chefi este una extrem de reușită, pasiunea, curiozitatea și dragostea lor față de Sicilia se împletesc în două stiluri gastronomice extrem de personale, dar, în același timp, complementare”, a declarat Claudia Militello, coproprietar Sciccheria.

Evenimentul din 15 iunie este prima ocazie care îl aduce pe chef Giuseppe Raciti, în România. Talentatul profesionist supranumit de presa din Italia “cheful vulcanic”, a lucrat în unele dintre cele mai apreciate restaurante din lume, cum sunt San Domenico Palace Hotel, din Taormina, Palace Hotel, din Gstaad și Kulm Hotel, din St.Moritz. Cu toate acestea, el a decis să se stabilească în Sicilia, locul nașterii sale, un tărâm care îl fascinează și de care se simte profund legat. 

“Indiferent unde am călătorit, mi-am dorit întotdeauna să mă întorc acasă și să aduc cu mine tot ce am învățat. Sunt mândru de rădăcinile mele siciliene, pe care le onorez prin preparatele create. Gastronomia mea își propune să creeze un lanț de povești, pe care oaspeții să le savureze și în care să simtă emoția și sufletul regiunii pe care o reprezint, de la celebrul vulcan, până la poalele Etnei și, mai departe, până la Marea Ionică”, a povestit chef Giuseppe Raciti. 

Stilul culinar al premiatului chef este unul extrem de rafinat, aparent simplu, centrat în jurul aromelor și texturilor mediteraneene, care primesc, astfel, o abordare cosmopolită, modernă. 

“Evenimentul pe care îl pregătim va fi o declarație de dragoste față de un tărâm drag, pe care ne dorim să îl celebrăm. Meniul creat împreună cu Giuseppe Raciti va arăta oaspeților o față modernă, extrem de rafinată și elegantă a gastronomiei siciliene”, a completat Michael Passarelli, chef rezident Sciccheria. 

Ovidiu Neagoe

Recent Posts

Adrian Stanciu: Leadership public și leadership privat

Cu puțin timp în urmă am avut un eveniment la Oradea, împreună cu prietena mea Andreea Roșca și cu ceilalți…

6 minute ago

Join UP!: Românii prind gustul vacanțelor exotice. Peste 30% mai mulți turiști au vizitat Egiptul în această toamnă

În primele două luni de toamnă, numărul turiștilor internaționali care au mers în vacanță în Egipt a crescut cu aproape…

12 ore ago

„Bach chez Cioran, une tragédie angélique”, în premieră în România pe 26 noiembrie

Fundația Culturală Gaudium Animae invită publicul în data de 26 noiembrie, de la ora 19:00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare…

16 ore ago

Provocările finanțării proiectelor culturale din România

Un nou proiect cultural al Asociației Urbandada a completat scena culturală românească în această toamnă - spectacolul „ORFANI”, în regia…

18 ore ago

Ateliere de colaj organizate alături de Haute Culture, în completarea Collage Festival

Revista Haute Culture le dă pasionaților de colaje ocazia de a transforma numerele sale de colecție în noi opere de…

19 ore ago

Ziua Națională a României pe scena La Fenice Stele ale Operei Româneşti la Veneţia

Opera Națională București prezintă joi, 28 noiembrie, ora 19:30, un concert de gală intitulat Ziua Națională a României pe scena…

20 de ore ago