Regina Maria: Anatomia unei inovații 

18 oct. 2024 2 min

Regina Maria: Anatomia unei inovații 

Reading Time: 2 minute

În urma unor investiții ce se ridică la peste 12 milioane de euro, Regina Maria a devenit singura rețea de sănătate privată din România care are, în fiecare spital, roboți de ultimă generație, cu un impact masiv pentru pacienți. 

Când ne gândim la roboți, imaginația, alimentată de cele mai multe ori de cărți și filme științifico-fantastice, ne poartă adesea în viitor. Însă, uităm că în unele domenii, precum medicina, „viitorul” este deja aici. Iar roboții,  au un rol important în acest viitor al medicinei,  chiar și în România.  

Intervențiile chirurgicale asistate de roboți sunt deja parte din tehnicile curente utilizate astăzi în medicină. Chirurgia robotică este cel mai modern, precis și eficient tratament oferit la ora actuală în întreaga lume pentru numeroase afecțiuni medicale, motiv pentru care Regina Maria a adus, în toate spitalele rețelei, roboții daVinci, sisteme de ultimă generație prin care au fost operate milioane de persoane din întreaga lume.  

Bugetul total de investiții, alocat de Regina Maria pentru roboții chirurgicali, de la nivelul întregii rețele, atât sisteme daVinci, cât și alte tipuri de roboți chirurgicali, precum sisteme Mako sau Rosa, se ridică în acest moment la 12 milioane de euro, iar suma va crește în următoarea perioadă de timp, pe măsură ce compania va implementa noi sisteme și tehnologii.  

„Prin gradul extrem de mare de acuratețe – vorbim de precizie milimetrică – și prin natura sa minim invazivă, chirurgia robotică aduce beneficii extrem de mari pentru pacienți. Acestea includ un risc redus de complicații și de infecții, o reducere la minim a durerii după intervenție și un timp de recuperare mult mai scurt”

Fady Chreih, CEO, Regina Maria

În acest moment, la nivelul Regina Maria, operează 22 de medici certificați în chirurgie robotică și o serie de noi echipe sunt în curs de obținere a certificărilor. Mai mult, conform celor mai recente date oficiale, unul din cinci chirurgi români certificați să opereze prin sisteme robotice daVinci este parte din Regina Maria.  

„De la introducerea primului robot chirurgical și până astăzi, au fost efectuate peste 2.000 de intervenții în rețeaua noastră. Cele mai multe au fost realizate în Ponderas Academic Hospital, urmat de Spitalul Euroclinic și Spitalul Regina Maria Cluj”

Fady Chreih, CEO, Regina Maria

Obținerea certificării reprezintă o treaptă superioară în cariera medicală a unui chirurg. În cadrul Surgical Training Institute (STI), singurul Centru Privat de Training în Chirurgia Minim Invazivă din România, localizat în cadrul Ponderas Academic Hospital și condus de către prof. dr. Cătălin Copăescu, unul dintre pionierii chirurgiei minim invazive în România, sunt pregătiți, anual, în medie, 500 de chirurgi, din țară și din străinătate. În cadrul STI, aceștia au la dispoziție, pentru învățare, inclusiv sistemele daVinci Xi, și se perfecționează în tehnicile minim invazive, chirurgia endoscopică, laparoscopică și robotică. 

Array

Articole pe aceeași temă: