Raiffeisen Bank finanțează 11 proiecte educaționale
Reading Time: 2 minute11 proiecte de educație non-formală vor fi finanțate de Raiffeisen Bank cu o sumă totală de 500.000 lei, în cea de-a X-a ediție a programului Raiffeisen Comunități.
Un program care își propune să integreze pe piața muncii tineri instituționalizați din Târgu-Jiu, un curs opțional de sustenabilitate în liceele din Cluj, o platformă online de cursuri de dezbatere și multe alte idei își vor produce astfel efectele benefice în comunitățile lor.
Raiffeisen Comunități este un concurs de granturi pentru proiecte de educație derulate de ONG-uri și instituții de învățământ, dezvoltat de Raiffeisen Bank România. În fiecare an, programul acorda granturi în valoare de până la 50.000 lei pentru proiecte de educație non-formală care pot schimba viitorul comunităților în care trăim, arată banca, într-un comunicat de presă.
La ediția din 2020, din cele 20 de proiecte ajunse în finală, membrii unui juriu independent au ales câștigătorii. Proiectele prezentate au fost atât de valoroase, încât juriul nu a putut alege doar 10 câștigători și a desemnat 11 proiecte care vor fi finanțate de Raiffeisen Bank:
1. Împreună pentru o viață mai bună – Asociația Dream Project (educație profesională)
2. Business Kid online – Asociația Happy Moms (educație financiară)
3. Respect pentru Resurse: educație pentru sustenabilitate în școli – Asociația Banca Regională pentru Alimente Cluj (educație civică)
4. Să exmatriculăm bullying-ul! – Seeding Knowledge Foundation (educație civică)
5. Quick Start: curs online de antrenat idei – Asociația ETIC (educație antreprenorială)
6. Șanse pe piață forței de muncă pentru tinerii cu dizabilități instituționalizați – Asociația “Inimi de Gorjeni” (educație profesională)
7. Dezbateri la îndemâna tuturor – AGORA Debate (educație civică)
8. EDUBoost – Asociația pentru Educație Digitală Bigger Picture (educație civică)
9. Profesiile agriculturii viitorului – Fundația WorldSkills România (educație profesională)
10. Educație STEMA prin robotică – Asociația de părinți din Colegiul National „Gheorghe Sincai” București (educație profesională)
11. Rețele de suport în comunitate pentru bolile rare – Asociația Prader Willi din România (educație profesională).În această ediție a programului de granturi Raiffeisen Comunități au fost înscrise 149 de proiecte de educație, dintre care 117 au fost declarate eligibile și au ajuns în prima etapă de jurizare și au fost evaluate de două echipe de jurați:
• echipa de specialiști în proiecte comunitare formata din echipa Asociației pentru Relații Comunitare (ARC) și echipa de Comunicare Raiffeisen Bank Romania; notele acordate de echipa comuna ARC și Raiffeisen Bank au avut pondere de 70% în clasamentul primei etape de jurizare;
• echipa de jurați voluntari formată din 90 de angajați Raiffeisen Bank din toată țara; notele juraților voluntari au avut o pondere de 30% în clasamentul primei etape de jurizare
În urma mediei ponderate a notelor acordate de fiecare echipa de jurați, a rezultat un clasament al primei etape de jurizare. Primele 20 de proiecte din clasament au intrat în ultima rundă de evaluare, în care un juriu extern, independent, a ales câștigătorii granturilor în valoare totală de 500.000 lei. Câștigătorii au fost desemnați în urma unor discuții online, între juriu și reprezentanții organizațiilor finaliste.
Juriul independent a fost format din specialiști în proiecte comunitare: Stefania Popp – Junior Achievement România, Marcela Borteanu – United Way România, Alina Kasprovschi – Fundația Comunitară București și Ela Balan și Madalina Marcu – Asociația pentru Relații Comunitare.
Programul Raiffeisen Comunități a acordat, până acum, finanțări totale în valoare de aproximativ un milion de euro pentru 140 de proiecte, implementate în întreagă tara.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz