Companii

QREATOR, noul hot spot creativ

19 sept. 2017 4 min

QREATOR, noul hot spot creativ

Reading Time: 4 minute

Lângă Guvern, chiar la începutul bulevardului Aviatorilor, la numărul 8A, a apărut un nou spațiu de birouri, cu o formă specială, care pune în valoare și o vilă, care face parte din istoria Bucureștilor. Vila, proaspăt renovată și repusă în circuit, a aparținut primului guvernator al Băncii Naționale a României, Mihai Oromolu. Casa este o parte din Bucureştiul vechi şi din arhitectura care făcea să i se spună capitalei “Micul Paris”.

Spațiul a devenit noua casă pentru QREATOR, creat de IQOS, un hub al creativităţii, unic în Bucureşti, dedicat comunităţilor de creatori din România.

QREATOR by IQOS este o extensie a universului IQOS, un brand care s-a născut la intersecţia inovaţiei cu tehnologia şi care şi-a propus să devină un catalizator al creativităţii în societate. Misiunea hub-ului pe scena locală este una ambiţioasă: să pună la dispoziţia creatorilor un spaţiu colaborativ şi resurse tehnologice de top pentru ca viziunile lor să devină realitate. QREATOR îşi propune să devină punctul de întâlnire al celor mai creative voci din România contemporană.

Totodată, QREATOR repune în circuitul urban o clădire interbelică impresionantă, grav afectată de bombardamentele din timpul războiului şi de un incendiu devastator din anii recenţi. Restaurarea vilei Oromolu a fost făcută după planurile arhitectului român Dorin Ştefan, iar lucrările de amenajare interioară au fost realizate în parteneriat cu Alessandro Lusito. Proiectul de restaurare, care pune în valoare arhitectura clasică a clădirii cu ajutorul celor mai moderne tehnologii ale prezentului, este în sine o declaraţie despre tipul de creativitate pe care QREATOR by IQOS îşi propune să îl susţină.

Lansarea QREATOR by IQOS reprezintă un pas firesc în dezvoltarea brandului şi a viziunii IQOS, care îşi propune să producă o schimbare dramatică a societăţii cu ajutorul tehnologiei şi al creativităţii.

Branislav Bibic mica„Ne propunem să devenim locul geometric al creativităţii bucureştene, locul unde ideile prind formă, acţiunile capătă forţă şi vocile se aud mai puternic decât oriunde. Vrem să iniţiem cât mai multe punţi de dialog cu industriile şi comunităţile creative pentru că avem nevoie de susţinerea lor în efortul nostru de a revoluţiona industria tutunului şi, prin ea, întreaga societate”, afirmă Branislav Bibic, Managing Director Philip Morris Trading.

Epicentul creativității

Main hall parter micSpaţiul QREATOR by IQOS este destinat celor mai creative comunităţi din România, fiind dispus pe două niveluri (parter şi etaj) şi structurat în opt camere. La parter se regăsesc Camera Tehnologiei şi Camera pentru Co-Creare, precum şi un bar de re-energizare. Etajul 1 completează universul creativităţii cu o Cameră de Dans şi Film, a cărei oglindă se transformă într-un ecran pentru proiectarea filmelor, o Cameră de Muzică, echipată cu instrumente muzicale, o Cameră de Arte Vizuale, unde creativii se pot exprima prin intermediul fotografiei sau al picturii, o Cameră de Relaxare şi o cameră destinată experienţelor mereu în schimbare. Toate camerele sunt echipate cu instrumentele necesare procesului de creaţie, puse la dispoziţia tuturor celor care îşi doresc să dea viaţă ideilor lor. Fie că este vorba de pictură, fotografie, instalaţie, film sau dans, QREATOR este gândit atât ca atelier, cât şi ca spaţiu de expoziţie.

QREATOR dispune şi de două zone IQOS Concept, unde fumătorii adulţi pot beneficia de sesiuni individuale de testare a produsului, asistenţă personalizată şi acces la cele mai recente lansări, ediţii limitate şi la o gamă largă de accesorii.

Program (începând cu 22 septembrie):

  • Luni – Vineri: 9.00 – 20.00
  • Sâmbătă şi Duminică: 10.00 – 21.00
  • Pentru evenimente, programul va fi extins până la ora 23.30

Lansat în Japonia în anul 2014, iar pe piaţa din România la finalul anului 2015, dispozitivul electronic IQOS este un produs inovator, destinat fumătorilor adulţi. Dispozitivul IQOS propune un nou mod de a utiliza tutunul – prin încălzire, fără ardere, fără fum, fără scrum şi cu mai puţin miros. HEETS sunt produsele din tutun care se folosesc împreună cu dispozitivul IQOS.

Istoria vilei Oromolu

Construită în stilul Ludovic al XVI-lea la începutul secolului al XX-lea, vila Oromolu a fost în trecut reşedinţa guvernatorului Băncii Naţionale a României, Mihai Oromolu. Situată într-o zonă prestigioasă din Bucureşti, lângă clădirea care găzduieşte Guvernul României, vila este una dintre puţinele edificii din Piaţa Victoriei care a supravieţuit revoluţiei de urbanizare a epocii comuniste. Clădirea a trecut prin etape de restaurare masivă, iar alături de spaţiul de birouri situat imediat lângă ea, vila Oromolu va deveni un nou punct de reper în structura urbană a oraşului.

Trecutul

Casa a fost construită în perioada anilor 1926-1927 de către arhitectul Petre Antonescu, unul din cei mai importanţi arhitecţi români din perioada interbelică. Antonescu a fost responsabil de numeroase monumente istorice ale Bucureştiului, printre care Arcul de Triumf, Palatul Kretzulescu, Şcoala de Drept sau Primăria. În timpul bombardării Bucureştiului din anul 1944, clădirea este grav afectată, iar în 1946, la un an după moartea lui Mihai Oromolu, casa este luată în custodie de stat.

În anul 2004, proprietatea este returnată succesorilor lui Oromolu, însă istoria turbulentă nu se termină aici, deoarece în 2009 un incendiu puternic distruge vila aproape în totalitate.

Viitorul

Aflată în stare de degradare, în anul 2011, vila intră în proprietatea New Europe Property Investment (NEPI), o companie sud-africană, unul dintre cei mai mari investitori imobiliari din România. Lucrările de restaurare au început imediat şi, după eforturi şi investiţii semnificative, vila Oromolu şi-a recăpătat gloria trecută.

Restaurarea vilei Oromolu a fost făcută după planurile lui Dorin Ştefan, cel mai avangardist arhitect roman contemporan, iar lucrările de amenjare interioară au fost realizate în parteneriat cu echipa Noblesse. Proiectul de restaurare pune în valoare arhitectura clasică a clădirii cu ajutorul celor mai moderne tehnologii ale prezentului, fiind o declaraţie despre creativitate şi inovaţie.

Istoria tumultoasă a transformat vila Oromolu într-un spaţiu viu, inovator, cu poveşti ce pot fi dezvăluite filă cu filă şi pas cu pas. În luna septembrie 2017, acest loc îşi redeschide porţile sub numele de QREATOR by IQOS, care nu doar va da înapoi oraşului unul dintre cele mai remarcabile construcţii, ci va insufla şi o nouă energie în peisajul cultural al Bucureştiului.

 

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: