Puterea inovației
Reading Time: 5 minuteAcum zece ani, telefonul mobil făcea definitiv trecerea către smartphone și începea să ne schimbe viețile tuturor. În fruntea valului de inovații s-a aflat mereu în acest deceniu seria Galaxy de la Samsung, iar Hun Lee, președintele Samsung România & Bulgaria, spune că urmează o nouă revoluție de proporții… galactice.
Prin ce se diferențiază Galaxy de celelalte smartphone-uri de pe piață?
Consider că am fost trendsetteri încă de la lansarea primului S, cel puțin pe categoria de telefoane inteligente cu Android. Și nu ne-am oprit aici – am reinventat camera, am redefinit marginile unui display cu ecranul Infinity Display, ne-am depășit limitele cu primul dispozitiv cu 4 camere sau cu capacitate de 1 TB și lista poate continua. Credem că utilizatorii de Samsung apelează la smartphone-urile Galaxy pentru că au încredere în noi și în tehnologia pe care o oferim. Principalul motiv este pentru că aceste produse integrează tehnologie de top. Galaxy se diferențiază prin întregul sistem de funcționalități pe care îl oferă, printr-un design premium, gândit să fie cât mai ușor de folosit, prin inovație și, nu în ultimul rând, prin putere.
Care au fost cele mai importante momente în evoluția Samsung Galaxy în ultimii 10 ani?
Dacă ne uităm spre anul 2010, când Samsung lansa primul device din seria S, putem afirma cu siguranță ca încă de atunci am realizat o schimbare majoră pe piața de smartphone-uri. Pot spune că, odată cu Galaxy S, am dat curs unui trend care ne-a adus în punctul în care ne aflăm astăzi. În 2011 am venit cu următoarea generație de S – modelul S2, care la vremea respectivă era cel mai subțire telefon inteligent. Aici începe să își pună amprenta și designul unui telefon, nu doar funcționalitățile integrate. Cu Galaxy S3 în schimb, ne-am impus în materie de tehnologie și design premium. Telefonul a adus o îmbunătățire semnificativă la nivel de design – un ecran mai mare, colțuri rotunjite, dar și un nou nivel de inteligență mobilă –, tehnologie de urmărire a ochilor, un asistent inteligent, cât și primul telefon echipat cu procesor quad-core. Samsung a înțeles că dacă vrei să fii un adevărat lider, trebuie să anticipezi trendurile care vor veni și să fii cu un pas înainte când vine vorba de inovație în materie de produse și tehnologie. Ne-am îndreptat atenția spre camere, spre tehnologia ecranelor AMOLED, care ofereau culori mult mai vii și o claritate de neegalat. Galaxy S5 aducea prima cameră HDR, S6 introducea conceptul de display edge, S7 venea cu tehnologie dual pixel, S8 a reinventat formatul ecranului cu Infinity Display, cu care a lansat un alt trend în materie de design și a fost primul smartphone care primește certificarea Mobile HDR Premium, iar S9 a adus o cameră revoluționară cu diafragmă duală care se poate adapta la lumină precum ochiul uman. Aceste realizări, alături de alte inovații, ne-au ajutat să dobândim și să ne consolidăm poziția globală de lider în tehnologie. Ne asumăm această responsabilitate și ne dedicăm eforturile și resursele pentru a aduce plus valoare în industrie, dar și pentru utilizatorii noștri.
Ce inovații importante au adus de-a lungul ultimului deceniu smartphone-urile din seria Galaxy?
Samsung este lider atestat în dezvoltarea tehnologiilor inovatoare și misiunea noastră este să le oferim utilizatorilor experiențe fără precedent. Cred că momentele cheie au fost menționate deja de mine anterior, însă ar mai fi câteva lucruri de adăugat – Samsung a fost printre primele companii care au lansat un smartphone Android cu ecran tactil și, în timp ce alte companii nu erau sigure că aceasta este o mișcare bună, Samsung s-a bucurat de un succes enorm. Am lansat un trend pe piața de smartphone-uri Android și nu ne-am oprit aici – am continuat să inovăm și să împingem limitele industriei. Am avut o nouă viziune introducând primul ecran mai mare pentru telefoane, setând astfel trendurile în industrie pentru ceea ce denumeam noi phablet-uri. Această viziune inovatoare ne-a ajutat să ne consolidăm poziția de lider în industrie. Tot în zona de smartphone, am creat un Pen care să ajute la productivitate și o cameră dublă cu diafragmă, care funcționează exact ca ochiul uman. Am fost primii care au oferit un smartphone de 1 TB. Acestea sunt doar câteva dintre marile inovații aduse industriei.
Cum s-au schimbat obiceiurile utilizatorilor în acești 10 ani și cum se reflectă acest lucru în felul în care arată smartphone-urile și în funcțiile acestora?
Este clar că utilizatorii și-au dorit și își doresc întotdeauna mai mult, mai bine, mai puternic. Dacă ne uităm cu 10 ani în urmă, observăm că am avut și atunci o generație conectată, însetată de cunoaștere și pregătită să primească orice inovație din punct de vedere tehnologic și nu numai. Noi ne-am ascultat utilizatorii, ne-am concentrat pe dorințele și nevoile lor și am reușit să dezvoltăm produse care se pliază perfect pe acestea. Strategia noastră pe această piață competitivă se bazează pe raportarea cu prioritate la dorințele clienților noștri și pe livrarea de inovații care să răspundă nevoilor lor. Spre exemplu, cu fiecare lansare de flasghip din seria S sau Note, am introdus o multitudine de funcții noi pentru a satisface nevoile utilizatorilor, inclusiv cea mai bună cameră, cel mai bun display imersiv, specificații de top și un ecosistem mobil mai conectat.
Ce impact au avut telefoanele Samsung Galaxy pe piața din România?
Samsung e lider global în industrie și aduce inovații în industria de telefonie mobilă de mai bine de 30 de ani. Impactul a fost similar cu cel global, în sensul în care am oferit utilizatorilor o nouă modalitate de a lucra prin intermediul funcționalităților integrate, o nouă modalitate de a comunica și de a surprinde cele mai importante momente cu ajutorul unor camere inteligente și al tehnologiei AR, care a venit mai aproape de utilizatori prin introducerea AR Emoji pe Galaxy S9. Mai mult, am introdus Bixby pe și mai multe dispozitive, inclusiv din afara sferei de telefoane mobile, astfel încât utilizatorii să aibă o interfață inteligentă în ecosistemul lor IoT și să le facilităm cât mai mult din task-urile zilnice. Considerăm că am fost alături de utilizatorii noștri și am generat un impact pozitiv cu fiecare lansare pe care am avut-o pe parcursul anilor trecuți și cu această ocazie le mulțumim că au fost și că sunt alături de noi în această călătorie tehnologică.
La ce inovații ne putem aștepta în perioada următoare din partea Samsung?
Acum puțin timp am prezentat și tehnologia Infinity Flex Display, așadar ne concentrăm pe dezvoltarea portofoliului nostru de telefoane inteligente, inovatoare, pentru a oferi clienților noștri dispozitive care să le îmbunătățească viața și să deschidă posibilitățile pentru noi experiențe. De asemenea, Samsung are aspirații puternice de a aduce standardizarea pentru comercializarea 5G mai rapid decât orice altă companie din lume, iar parteneriatul cu Orange și Cisco din vara anului trecut aduce inovație în industrie și este suficient de deschis și flexibil pentru a satisface nevoile de comunicare ale afacerilor din România. Tehnologia 5G ar putea aduce o schimbare exponențială în lume și ar putea alimenta cea de-a patra revoluție industrială. Când vorbim despre modul în care 5G va schimba modul în care trăim, lucrăm și jucăm, povestea devine și mai mult una care inspiră. Totodată, Samsung consideră că AI va aduce schimbări fundamentale și pozitive în viața consumatorilor și a societății în general. Cu un portofoliu divers de produse, Samsung are o poziție importantă și unică în ceea ce privește aducerea la viață a inteligenței artificiale într-un mod conectat. În acest sens, Samsung Electronics a anunțat în noiembrie că s-a alăturat Parteneriatului pentru Inteligență Artificială (PAI – Partnership for Artificial Intelligence) pentru a dezvolta servicii și produse AI sigure și fiabile și a modela direcția dezvoltării AI împreună cu companiile membre globale.
Aveți un mesaj special în acest context aniversar de 10 ani ?
Am vrea să mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături în tot acest timp. Așadar, le mulțumim partenerilor, angajaților și, nu în ultimul rand, utilizatorilor noștri!
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz