Proiect de colaborare între artă și modă pe scena culturală MNAC
Reading Time: 3 minutePlatforma de arte vizuale Switch Lab a introdus un proiect care aduce laolaltă arta și moda, cele două discipline cu potențial creativ. Așadar, Switch Lab invită publicul din Capitală să descopere un prim exemplu de acțiune de colaborare între domeniul modei și cel al artei contemporane.
Rezultatul proiectului va fi o expoziție deschisă în perioada 11 septembrie – 20 octombrie la MNAC București. Vernisajul va avea loc miercuri, 11 septembrie, de la ora 19:00 și va fi urmat de un preview show MURMUR.
Arta contemporană are patru voci tinere în cadrul acestei expoziții, tineri care pornesc prin colaborarea cu trei label-uri de modă într-o explorare a tipologiilor imaginii de modă, a raportului pe care arta vizuală îl are cu această industrie.
Evenimentul deschide discuții pe teme complexe ca reprezentarea de gen sau despre cum se poate reinventa însuși felul în care se produc aceste tipuri de imagine.
Dani Ghercă
Este absolvent UNARTE București iar împreună cu artistul Nicu Ilfoveanu, a lansat în 2018 SwitchLab. Acesta este un spațiu în care funcționează un studio de fotografie și de artă contemporană. Activitatea recentă a lui Dani Chercă include participarea la expoziții la Muzeul ICO, Madrid, 2019, Bienala Jeune Creation Europeene, Paris, 2018 sau Look Photo Biennial, Liverpool, 2017.
Patricia Moroșan
Patricia trăiește și lucrează la Berlin și face parte din grupul de artiști internaționali TempsZero și a organizatiei Artistania.
Artista vizuală de origine română are o activitate expozițională care cuprinde participarea la festivalul Le Recontres de la Photographie, Arles, 2019, Boutographies, Montpellier, 2018 sau FotoFestival, Athens, 2017.
Horațiu Șovăială
Absolvent UNARTE București, lucrările sale au fost expuse la festivalul Circulations din Paris, 2019, la galeria Mobius, București, 2017 sau Bienala Camera Plus din Iași, 2016.
Oana Tudoran
Folosind Instagramul ca mijloc de exprimare pentru actele sale artistice, Marea Dragoste, așa cum este cunoscută Oana Tudoran, își orchestrează mișcările în filme scurte pline de emoție. Imaginile brute și spontaneitatea actelor o integrează în estetica postmodernă. În 2016 a colaborat cu Imaculatura pentru o expoziție la Vienna Design Week.
Printre designerii invitați acțiune de colaborare între domeniul modei și cel al artei contemporane.
MURMUR
Lansat de Andreea Bădală în 2011 ca un concept unic de prêt-à porter cu influențe retro, brandul s-a bucurat de atenția presei internaționale. Piesele MURMUR au apărut în publicații ca Vogue UK, Olanda, Spania, Elle UK. Înainte de a lansa MURMUR, Andreea Bădală a studiat Pattern and Garment Technology la London College of Fashion și a câștigat o experiență de lucru în atelierul lui Lee Alexander McQueen.
UY Studio
UY Studio este format din Fanny Lawaetz, originar din Stockholm și Idan Gilony din TelAviv.
Brandul este centrat pe nedivizarea esteticii hainelor în categorii de tipul Him/Her sau Young/Old. Astfel genul este eliminat din construcția colecțiilor, care devin neuter.
Lucian Varvăroi
Pe lângă Universitatea de Medicină Carol Davila pe care a absolvit-o, Lucian studiat și Fashion Design la Royal Academy of Fine Arts, Antwerp. Astfel, el își împarte timpul între cabinetul său de medic nutriționist și atelierul de designer, colecțiile sale fiind influențate de masculinitatea tipică a bărbatului est-european, pe care o provoacă printr-o estetică queer.
Urmăriți Revista Biz și pe Google News. Abonamente Revista Biz