Stiri

Producătorul de software Systematic aniversează cinci ani de prezență pe piața din România

Reading Time: 3 minute

Systematic, producător internațional de software cu capital danez, a împlinit luna aceasta cinci ani de prezență pe piața din România. Din 2017, numărul angajaților Systematic a crescut de aproape cinci ori, noi roluri s-au adăugat în echipe, iar activitățile derulate în cadrul biroului de la București, care este și singurul centru de dezvoltare al grupului, s-au diversificat. În prezent, soluțiile IT dezvoltate de români deservesc organizații din mai multe țări din Europa și nu numai.


Pentru a celebra evenimentul, compania a organizat o petrecere de excepție, la care a participat echipa locală. De asemenea, invitați speciali la evenimentul aniversar au fost Michael Holm, CEO al Systematic, și Ambasadorul Regatului Danemarcei în România, Excelența Sa, domnul Søren Jensen.


Evenimentul de aniversare a început cu o discuție informală între angajații Systematic și Michael Holm, CEO-ul organizatiei. Discuția a pornit cu mesajul de încurajare al lui Michael Holm ca angajații Systematic să se alăture oricărui proiect al companiei, indiferent de țară, promovând astfel programul internațional de mobilitate internă. Michael a apreciat faptul că echipa de programatori din Systematic Development Center este formată din angajați care învață rapid și au agilitatea de a se implica în proiecte de dezvoltare a aplicatiilor life-critical și i-a încurajat pe specialiștii din România să preia proiecte cu complexitate și responsabilități mai mari.


”Cei cinci ani de activitate pe piața locală au fost o aventură extraordinară, pe parcursul căreia ni s-au alăturat mulți colegi noi, am adăugat roluri diverse în echipe, pe lângă cel de developer, iar noi departamente au fost inființate. Întreaga noastră activitate s-a dezvoltat, iar echipa de la București dezvoltă cu succes aplicații în cadrul singurul centrul de dezvoltare al grupului Systematic. Sunt sigur că aventura va continua și în anii următorii, pentru că pregătim multe surprize. Aș dori, cu această ocazie, să le mulțumesc tuturor celor care au luat parte la evenimentul aniversar și în mod special celor doi invitați speciali, Michael Holm și Ambasadorul Regatului Danemarcei în România, Excelența Sa, domnul Søren Jensen”, a declarat Lucian Maican, General Manager, Systematic.


Excelența Sa, domnul Søren Jensen, a lăudat buna colaborare dintre Ambasadă și Systematic, colaborare prin care produsele companiei sunt prezentate în România ca soluții care contribuie la digitalizarea sistemului public din Danemarca, fie că ne referim la sistemul medical, de asistență socială sau cel educațional. Aceste produse sunt date ca exemple de bună practică în digitalizarea sistemului public de sănătate și educație, iar Systematic are deschiderea de a pune la dispoziție informații și demo-uri de produse către autoritățile statului român, responsabile de digitalizarea acestor domenii.


Systematic este activ pe piața din România din 2015, când își derula activitatea în colaborare cu două companii de outsourcing. În 2017, Systematic a cumpărat una dintre aceste companii. Așa s-a născut Systematic Development Center, în ianuarie 2017, care, la acel moment, avea aproximativ 30 de angajați care scriau cod pentru aplicatii destinate sectorului de sănătate. În prezent, din echipa locală fac parte 130 de specialiști în domeniul IT, care scriu cod și dezvoltă aplicații pentru domeniile apărare, educație și sănătate.


Cu o echipă mărită, Systematic și-a schimbat în 2018 sediul fizic, pentru a putea găzdui un număr mai mare de angajați, iar aceasta a fost o schimbare apreciată de mulți dintre colegi, care spun că biroul actual este mai modern și reflectă designul sediului din Aarhus, Danemarca.


În Systematic, cultura organizațională pune mult accent pe echilibrul dintre viața personală și cea profesională, iar angajații din București beneficiază, la fel ca și colegii lor din Danemarca, de un nivel de confort la standardele daneze, program de lucru flexibil și un pachet complex de inițiative de wellness și wellbeing. În plus, odată cu pandemia, echipele s-au adaptat la un sistem de lucru hibrid, având posibilitatea să lucreze fie de acasă, fie de la birou. Mai mult, compania nu încurajează lucrul peste program, iar angajații nu fac ore suplimentare.


Totodată, Systematic acordă o importanță majoră oportunităților de dezvoltare profesională, astfel că investește masiv în training și pune la dispoziția oamenilor programe de dezvoltare susținute local și în Danemarca.

Cristi Dorombach

Recent Posts

Adrian Stanciu: Leadership public și leadership privat

Cu puțin timp în urmă am avut un eveniment la Oradea, împreună cu prietena mea Andreea Roșca și cu ceilalți…

2 ore ago

Join UP!: Românii prind gustul vacanțelor exotice. Peste 30% mai mulți turiști au vizitat Egiptul în această toamnă

În primele două luni de toamnă, numărul turiștilor internaționali care au mers în vacanță în Egipt a crescut cu aproape…

14 ore ago

„Bach chez Cioran, une tragédie angélique”, în premieră în România pe 26 noiembrie

Fundația Culturală Gaudium Animae invită publicul în data de 26 noiembrie, de la ora 19:00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare…

18 ore ago

Provocările finanțării proiectelor culturale din România

Un nou proiect cultural al Asociației Urbandada a completat scena culturală românească în această toamnă - spectacolul „ORFANI”, în regia…

20 de ore ago

Ateliere de colaj organizate alături de Haute Culture, în completarea Collage Festival

Revista Haute Culture le dă pasionaților de colaje ocazia de a transforma numerele sale de colecție în noi opere de…

21 de ore ago

Ziua Națională a României pe scena La Fenice Stele ale Operei Româneşti la Veneţia

Opera Națională București prezintă joi, 28 noiembrie, ora 19:30, un concert de gală intitulat Ziua Națională a României pe scena…

22 de ore ago